Noettu possunfilee
Tunnettu cajunkokki Paul Prudhomme on luonut mausteen, jonka nimi on Blackened Steak Magic, ja jota voi käyttää tähän ruokaan. Sitä on joissakin erikoisliikkeissä, mutta voit tehdä ohjeemme mukaan oman, erittäin hyvän mausteseoksesi. Tarjoile mielellään perunakakun ja tzatzikin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 900 g sian sisäfileetä
- voita paistamiseen
Mausteseos
- valkopippuria
- chilipippuria
- mustapippuri
- kajennepippuria
- paprikajauhetta
- kanelia
- inkivääriä
- currya
- valkosipulijauhetta
Tarjoiluun
- keitettyjä vihanneksia
- perunakakku
- tzatziki
Valmistusohje
1. Esivalmistele kaikki lisäkkeet. Laita tzatziki kylmään ja pidä perunakakku ja vihannekset lämpiminä. Sekoita yhteen kaikki mausteseoksen ainekset. Sulata voi.
2. Siisti sian sisäfilee ja leikkaa se palleroisiksi viipaleiksi. Penslaa ne voisulalla ja ripottele mausteseos viipaleiden kummallekin leikkauspinnalle.
3. Lihan nokeamiseen tarvitaan erittäin korkea lämpötila. Pidä sen vuoksi kansi käden ulottuvilla, jos paikat kuumenevat liikaa. Kuumenna iso, paksupohjainen pata tosi kuumaksi ja laita lihat siihen. Nokea niitä kaksi minuuttia, käännä ja nokea toista puolta toiset kaksi minuuttia. Tarjoile heti lisäkkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan