Noettu possunfilee
Tunnettu cajunkokki Paul Prudhomme on luonut mausteen, jonka nimi on Blackened Steak Magic, ja jota voi käyttää tähän ruokaan. Sitä on joissakin erikoisliikkeissä, mutta voit tehdä ohjeemme mukaan oman, erittäin hyvän mausteseoksesi. Tarjoile mielellään perunakakun ja tzatzikin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 900 g sian sisäfileetä
- voita paistamiseen
Mausteseos
- valkopippuria
- chilipippuria
- mustapippuri
- kajennepippuria
- paprikajauhetta
- kanelia
- inkivääriä
- currya
- valkosipulijauhetta
Tarjoiluun
- keitettyjä vihanneksia
- perunakakku
- tzatziki
Valmistusohje
1. Esivalmistele kaikki lisäkkeet. Laita tzatziki kylmään ja pidä perunakakku ja vihannekset lämpiminä. Sekoita yhteen kaikki mausteseoksen ainekset. Sulata voi.
2. Siisti sian sisäfilee ja leikkaa se palleroisiksi viipaleiksi. Penslaa ne voisulalla ja ripottele mausteseos viipaleiden kummallekin leikkauspinnalle.
3. Lihan nokeamiseen tarvitaan erittäin korkea lämpötila. Pidä sen vuoksi kansi käden ulottuvilla, jos paikat kuumenevat liikaa. Kuumenna iso, paksupohjainen pata tosi kuumaksi ja laita lihat siihen. Nokea niitä kaksi minuuttia, käännä ja nokea toista puolta toiset kaksi minuuttia. Tarjoile heti lisäkkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike