Nasi goreng
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676508/landscape16_9/515/290/98ab4af512f6fd65bb718bf88addf142/Ni/878930-1941.jpg)
Julkaistu
Indonesialainen paistettu riisi maustetaan yleensä currylla, juustokuminalla ja korianterilla. Kiinalaisilla kokeilla on tapana lisätä ruokaan lihaa, kalaa tai vihanneksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 2 sipulia
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 l keitettyä riisiä
- 2 ½ dl hienonnettua palvikinkkua
- 2 tl currytahnaa
- 1/4 tl jauhettua korianteria
- 1/4 tl juustokuminaa
- 1/4 tl suolaa
- 150 g pieniä kuorittuja katkarapuja
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna kinkku. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit, älä anna niiden ruskistua.
2. Lisää keitetty riisi, kinkku, currytahna, korianteri, juustokumina ja suola. Paista kunnes riisi saa väriä. Sekoita riittävän usein.
3. Lisää katkaravut ja persilja ja kuumenna seos. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka