Nasi goreng

Indonesialainen paistettu riisi maustetaan yleensä currylla, juustokuminalla ja korianterilla. Kiinalaisilla kokeilla on tapana lisätä ruokaan lihaa, kalaa tai vihanneksia.

4 annosta

  • 2 sipulia
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 l keitettyä riisiä
  • 2 ½ dl hienonnettua palvikinkkua
  • 2 tl currytahnaa
  • 1/4 tl jauhettua korianteria
  • 1/4 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 150 g pieniä kuorittuja katkarapuja
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna kinkku. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit, älä anna niiden ruskistua.

2. Lisää keitetty riisi, kinkku, currytahna, korianteri, juustokumina ja suola. Paista kunnes riisi saa väriä. Sekoita riittävän usein.

3. Lisää katkaravut ja persilja ja kuumenna seos. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!