Nasi goreng
Indonesialainen paistettu riisi maustetaan yleensä currylla, juustokuminalla ja korianterilla. Kiinalaisilla kokeilla on tapana lisätä ruokaan lihaa, kalaa tai vihanneksia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 2 sipulia
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 l keitettyä riisiä
- 2 ½ dl hienonnettua palvikinkkua
- 2 tl currytahnaa
- 1/4 tl jauhettua korianteria
- 1/4 tl juustokuminaa
- 1/4 tl suolaa
- 150 g pieniä kuorittuja katkarapuja
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna kinkku. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit, älä anna niiden ruskistua.
2. Lisää keitetty riisi, kinkku, currytahna, korianteri, juustokumina ja suola. Paista kunnes riisi saa väriä. Sekoita riittävän usein.
3. Lisää katkaravut ja persilja ja kuumenna seos. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti