Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nahkiaiset etikkaliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile kokki Antti Vahteran reseptiä nahkiaisten valmistamiseen: mausta ne lageroluella

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 10 kpl tuoreita halstrattuja nahkiaisia
  • 0,5 l vettä
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 porkkanaa
  • 1 silputtu punasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • (olutta)

Sinappikastike nahkiaisille

  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tillisilppua

Valkosipuli-majoneesi nahkiaisille

  • 2 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • valkopippuria

Valmistusohje

Kiehauta aineksia muutama minuutti. Anna liemen jäähtyä. Kaada liemi nahkiaisten päälle ja anna olla kylmässä muutama vuorokausi. Halutessasi voit lisätä liemeen keittämisen jälkeen lagerolutta. Huomioi tämä nesteen määrässä.

Oluen lisääminen etikkaliemeen parantaa nahkiaisten makua, mutta heikentää niiden säilyvyyttä. Jos aiot nauttia syksyn nahkiaisia joulupöydässä, älä käytä olutta kuin niitä syötäessä.

Sekoita sinappi, viinietikka ja mausteet, lisää öljy rauhallisesti nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää tillisilppu.

Sekoita majoneesi, valkosipuli, sinappi ja mausta valkopippurilla.

Lisää aiheesta:

Sinappi-tillisilakat ja perunasalaattiaGraavisilakat ja yrttimajoneesiJoulusilliHerkkusienet à la grequePariloitu silakkatartarValkosipulisilakat graavattuina
SäilöntäAlkuruoatGluteenitonAntti VahteraHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sitruunaiset valkosipulit

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Hunajaiset valkosipulikynnet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sillikurkku