Nahkiaiset etikkaliemessä
Kokeile kokki Antti Vahteran reseptiä nahkiaisten valmistamiseen: mausta ne lageroluella
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 10 kpl tuoreita halstrattuja nahkiaisia
- 0,5 l vettä
- 0,5 dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 porkkanaa
- 1 silputtu punasipuli
- 1 laakerinlehti
- (olutta)
Sinappikastike nahkiaisille
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 rkl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- tillisilppua
Valkosipuli-majoneesi nahkiaisille
- 2 dl majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl Dijon-sinappia
- valkopippuria
Valmistusohje
Kiehauta aineksia muutama minuutti. Anna liemen jäähtyä. Kaada liemi nahkiaisten päälle ja anna olla kylmässä muutama vuorokausi. Halutessasi voit lisätä liemeen keittämisen jälkeen lagerolutta. Huomioi tämä nesteen määrässä.
Oluen lisääminen etikkaliemeen parantaa nahkiaisten makua, mutta heikentää niiden säilyvyyttä. Jos aiot nauttia syksyn nahkiaisia joulupöydässä, älä käytä olutta kuin niitä syötäessä.
Sekoita sinappi, viinietikka ja mausteet, lisää öljy rauhallisesti nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää tillisilppu.
Sekoita majoneesi, valkosipuli, sinappi ja mausta valkopippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa