Nahkiaiset etikkaliemessä

Kokeile kokki Antti Vahteran reseptiä nahkiaisten valmistamiseen: mausta ne lageroluella

Ainekset

  • 10 kpl tuoreita halstrattuja nahkiaisia
  • 0,5 l vettä
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 porkkanaa
  • 1 silputtu punasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • (olutta)

Sinappikastike nahkiaisille

  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tillisilppua

Valkosipuli-majoneesi nahkiaisille

  • 2 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • valkopippuria

Valmistusohje

Kiehauta aineksia muutama minuutti. Anna liemen jäähtyä. Kaada liemi nahkiaisten päälle ja anna olla kylmässä muutama vuorokausi. Halutessasi voit lisätä liemeen keittämisen jälkeen lagerolutta. Huomioi tämä nesteen määrässä.

Oluen lisääminen etikkaliemeen parantaa nahkiaisten makua, mutta heikentää niiden säilyvyyttä. Jos aiot nauttia syksyn nahkiaisia joulupöydässä, älä käytä olutta kuin niitä syötäessä.

Sekoita sinappi, viinietikka ja mausteet, lisää öljy rauhallisesti nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää tillisilppu.

Sekoita majoneesi, valkosipuli, sinappi ja mausta valkopippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja