Mustekalapata

Tämä on upeaa illanistujaisruokaa. Padan voi kruunata vielä esimerkiksi katkaravuilla ja simpukoilla. Tarjoile riisin ja hyvän leivän kera.

Neljälle

  • 4 mustekalaa (calamares)
  • 1 iso sipuli
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkana
  • 1 fenkoli
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 ½ dl kalalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl timjamia
  • (½ tl sokeria)

Valmistusohje

1. Mustekalat täytyy perata ja huuhdella huolellisesti. Vedä varovasti pää ja lonkerot irti, yritä poistaa mustepussi kokonaisena, jotta vältät mustumat leikkuulaudassa. Poista valkoinen, hauras selkäruoto, jos se on jäljellä. Tunnustele mustekalan sisältä ja vedä pois tuntuvat pienet luut. Lopuksi on irrotettava nahka: hiero käsiisi suolaa, niin saat otteen ohuesta nahasta. Leikkaa mustekala ohuiksi renkaiksi.

2. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja fenkoli, kuullota kaikkia öljyssä ruskistamatta. Paista myös mustekalarenkaita öljyssä. Kaada päälle kalaliemi ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää vielä lientä, jos on tarvis.

3. Mausta suolalla ja pippurilla ja juuri ennen tarjoilua mahdollisesti sokeriripauksella tomaatinmaun tasaamiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja