Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustekalapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on upeaa illanistujaisruokaa. Padan voi kruunata vielä esimerkiksi katkaravuilla ja simpukoilla. Tarjoile riisin ja hyvän leivän kera.

  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon

Neljälle

  • 4 mustekalaa (calamares)
  • 1 iso sipuli
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkana
  • 1 fenkoli
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 ½ dl kalalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl timjamia
  • (½ tl sokeria)

Valmistusohje

1. Mustekalat täytyy perata ja huuhdella huolellisesti. Vedä varovasti pää ja lonkerot irti, yritä poistaa mustepussi kokonaisena, jotta vältät mustumat leikkuulaudassa. Poista valkoinen, hauras selkäruoto, jos se on jäljellä. Tunnustele mustekalan sisältä ja vedä pois tuntuvat pienet luut. Lopuksi on irrotettava nahka: hiero käsiisi suolaa, niin saat otteen ohuesta nahasta. Leikkaa mustekala ohuiksi renkaiksi.

2. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja fenkoli, kuullota kaikkia öljyssä ruskistamatta. Paista myös mustekalarenkaita öljyssä. Kaada päälle kalaliemi ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää vielä lientä, jos on tarvis.

3. Mausta suolalla ja pippurilla ja juuri ennen tarjoilua mahdollisesti sokeriripauksella tomaatinmaun tasaamiseksi.

Lisää aiheesta:

Kalavartaat katkarapujen ja sahramiriisin keraMustekalaa à l'armoricaneMozzarellatäytteiset mustekalat tomaatin ja basilikan kanssaKala-sitruspataRosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysriviSimpukat curryliemessä
ÄyriäispataKevytLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mustekalapata

  • 18.02.201300:00
    Scampi

    Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kala-äyriäisvuoka

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Somalialainen rapupata