Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustasilmäpapuja intialaiseen tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 3 dl mustasilmäpapuja
  • 9 dl vettä
  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl chiliä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl suola
  • 4-5 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kokonaisia juustokuminansiemeniä (jeeraa)
  • 2 valkosipulinkynttä

Koristeluun

  • tuoretta korianteria
  • chiliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit noin sentinkokoisiksi paloiksi. Huuhtele pavut ja laita ne kattilaan veden kera, lisää puolet sipulista ja tomaatista. Lisää chili, kurkuma, kanelitanko ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat pehmenneet ja vesi haihtunut. Lisää vettä keittämisen aikana tarvittaessa.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa kunnes se sihisee kun laitat öljyyn juustokuminansiemenen. Lisää juustokuminansiemenet ja paista 5-10 sekuntia, lisää loput sipulista, valkosipulista ja tomaatista. Paista samalla sekoittaen kunnes sipuli ja valkosipuli ovat vaaleanruskeita, mutta eivät palaneita.

3. Sekoita pavut tomaatti-sipulipaistokseen ja anna porista matalalla lämmöllä 5-6 minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja halutessasi chilillä.

Tässä ruokalajissa pavut keitetään hitaasti ilman liottamista. Ne tarvitsevat noin tunnin keittoajan pehmetäkseen. Tarjoile pääruokana leivän kera tai lisukkeena muulle lämpimälle ruoalle.

Lisää aiheesta:

Perunacurry inkiväärin ja chilin keraKeltainen linssicurryKikhernecurryMustasilmäpapuja sienten keraPapu-linssicurrySipuli-tomaatti-kukkakaalipaistos
PavutLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pavut
  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 26.10.201609:48
    Pääruoat

    Papusalaatti ja sosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyjä vahapapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Valkoisia papuja tomaatin ja avokadosalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Härkäpapuja ja pecorinoa