Mustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651752/landscape16_9/515/290/a19ebb1e9a2d222fad2224249ba43ceb/vP/kumina-28.jpg)
Tässä ruokalajissa pavut keitetään hitaasti ilman liottamista. Ne tarvitsevat noin tunnin keittoajan pehmetäkseen. Tarjoile pääruokana leivän kera tai lisukkeena muulle lämpimälle ruoalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl mustasilmäpapuja
- 9 dl vettä
- 1 keskikokoinen keltasipuli
- 2 tomaattia
- 1 rkl chiliä
- ½ tl kurkumaa
- 1 kanelitanko
- 1 tl suola
- 4-5 rkl ruokaöljyä
- 1 tl kokonaisia juustokuminansiemeniä (jeeraa)
- 2 valkosipulinkynttä
Koristeluun
- tuoretta korianteria
- chiliä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit noin sentinkokoisiksi paloiksi. Huuhtele pavut ja laita ne kattilaan veden kera, lisää puolet sipulista ja tomaatista. Lisää chili, kurkuma, kanelitanko ja suola. Keitä miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat pehmenneet ja vesi haihtunut. Lisää vettä keittämisen aikana tarvittaessa.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa kunnes se sihisee kun laitat öljyyn juustokuminansiemenen. Lisää juustokuminansiemenet ja paista 5-10 sekuntia, lisää loput sipulista, valkosipulista ja tomaatista. Paista samalla sekoittaen kunnes sipuli ja valkosipuli ovat vaaleanruskeita, mutta eivät palaneita.
3. Sekoita pavut tomaatti-sipulipaistokseen ja anna porista matalalla lämmöllä 5-6 minuuttia. Koristele tuoreella korianterilla ja halutessasi chilillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka