Munakoisosalaatti
Paistetut munakoisoviipaleet valkosipulinmakuisessa jogurttikastikkeessa on alun perin jordanialainen ohje. Salaatti maistuu sellaisenaan leivän kanssa tai grillatun broilerin lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 keskikokoista munakoisoa
- 2 rkl suolaa
- 6 rkl maissiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/4-½ tl suolaa
- ripaus vastajauhettua mustapippuria
- 1 1/4 dl maustamatonta jogurttia
- 1/4 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl jauhettua juustokuminaa
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet kerroksittain lävikköön, ripottele väleihin 2 rkl suolaa ja pane päälle kevyt paino. Anna suolan vaikuttaa puoli tuntia, jolloin kitkerä hedelmämehu valuu pois. Huuhtele munakoisoviipaleet ja ravistele kuiviksi.
2. Paista viipaleet kuumassa öljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin.
3. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita suola ja pippuri jogurttiin ja puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Asettele munakoisoviipaleet tarjoiluvadille, kaada päälle jogurttiseos ja sirottele pinnalle paprikajauhetta ja juustokuminaa. Anna salaatin jäähtyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta