Munakoisosalaatti
Paistetut munakoisoviipaleet valkosipulinmakuisessa jogurttikastikkeessa on alun perin jordanialainen ohje. Salaatti maistuu sellaisenaan leivän kanssa tai grillatun broilerin lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 keskikokoista munakoisoa
- 2 rkl suolaa
- 6 rkl maissiöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/4-½ tl suolaa
- ripaus vastajauhettua mustapippuria
- 1 1/4 dl maustamatonta jogurttia
- 1/4 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl jauhettua juustokuminaa
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet kerroksittain lävikköön, ripottele väleihin 2 rkl suolaa ja pane päälle kevyt paino. Anna suolan vaikuttaa puoli tuntia, jolloin kitkerä hedelmämehu valuu pois. Huuhtele munakoisoviipaleet ja ravistele kuiviksi.
2. Paista viipaleet kuumassa öljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin.
3. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita suola ja pippuri jogurttiin ja puserra joukkoon valkosipulinkynnet. Asettele munakoisoviipaleet tarjoiluvadille, kaada päälle jogurttiseos ja sirottele pinnalle paprikajauhetta ja juustokuminaa. Anna salaatin jäähtyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria