Muikunmäti lisäkkeineen

Smetana on ihana lisäke muikunmädille. Itsekin smetanaa voi hapattaa, mutta helpoimmin sitä saa kauppojen maitotuotehyllyiltä.

Neljälle

  • 100 g muikunmätiä
  • 2 tuoretta punajuurta
  • 1 punasipuli
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Harjaa punajuuret tarkoin ja keitä ne pehmeiksi, noin 20 minuuttia. Paina kuoret irti sormilla. Anna jäähtyä ja suikaloi hienoksi. Kuori ja silppua punasipuli.

3. Ota lusikalla smetanasta munanmuotoisia nokareita ja aseta ne tarjolle yhdessä muikunmädin, punasipulisilpun ja punajuurisuikaleiden sekä sitruunalohkojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.