Monen maun osterit

Onko mitään juhlavampaa kuin tuoreet osterit, jotka lepäävät jäämurskapedillä? Tässä osterit saavat seuraansa sipulia ja piparjuurta. Veitsi lipsahtaa helposti ostereita avatessa, joten suojaa kätesi paksulla hansikkaalla tai pyyheliinalla.

Neljälle

  • 24 tosituoreita ostereita, fines de claire
  • 1 sitruuna
  • mahdollisesti jäämurskaa

Tomaatti-piparjuurigranité

  • 1 ½ dl tomaattimehua
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl tuoretta piparjuuriraastetta

Salottivinegretti

  • 2 salottisipulia
  • ½ dl punaviiniä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

1. Aseta osteri litteä puoli ylöspäin pyyheliinaan. Tartu osteriin tiukasti toisella kädellä pyyheliinan avulla ja keinottele veitsi osterin kuorten väliseen rakoon ja leikkaa kuoria kiinni pitävä lihas, niin että pystyt avaamaan osterin. Haista osteria, ja tunne, että se tuoksuu tuoreelta ja mereltä. Poista mahdolliset kuorensirut ja irrota osteri varovasti sitkeästä lihaksesta. Jos mahdollista, tarjoile osterit jäämurskan päällä,niin tarjottava näyttää vieläkin herkullisemmalta. Nauti osteri kulauttamalla se kuoresta puristetun sitruunamehutipan kanssa tai jonkin makuehdotelmamme kera.

2. Tomaatti-piparjuurigranité: Kuumenna tomaattimehu kiehuvaksi ja lisää vesi, sitruunamehu ja hunaja. Ota kattila liedeltä, lisää juuriraastettu piparjuuri ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia. Siivilöi tomaattikastike vuokaan ja pane se pakastimeen. Kun granité on jäätynyt kokonaan, raaputa se lusikalla lumen näköiseksi sohjoksi. Nosta noin puoli ruokalusikallista granitéta jokaisen avatun osterin päälle. Tarjoile välittömästi, ettei tomaattisohjo ehdi sulaa.

3. Salottivinegretti: Kuori ja silppua salotit pieneksi. Kiehauta sipulisilppu, viini, viinietikka ja sokeri ja keitä 1 minuutti. Kaada syvälle lautaselle ja anna jäähtyä jääkaapissa. Lusikoi noin 1 teelusikallinen vinegrettiä jokaiselle osterille ja nauti välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat