Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Monen maun osterit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 24 tosituoreita ostereita, fines de claire
  • 1 sitruuna
  • mahdollisesti jäämurskaa

Tomaatti-piparjuurigranité

  • 1 ½ dl tomaattimehua
  • 3 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl tuoretta piparjuuriraastetta

Salottivinegretti

  • 2 salottisipulia
  • ½ dl punaviiniä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

1. Aseta osteri litteä puoli ylöspäin pyyheliinaan. Tartu osteriin tiukasti toisella kädellä pyyheliinan avulla ja keinottele veitsi osterin kuorten väliseen rakoon ja leikkaa kuoria kiinni pitävä lihas, niin että pystyt avaamaan osterin. Haista osteria, ja tunne, että se tuoksuu tuoreelta ja mereltä. Poista mahdolliset kuorensirut ja irrota osteri varovasti sitkeästä lihaksesta. Jos mahdollista, tarjoile osterit jäämurskan päällä,niin tarjottava näyttää vieläkin herkullisemmalta. Nauti osteri kulauttamalla se kuoresta puristetun sitruunamehutipan kanssa tai jonkin makuehdotelmamme kera.

2. Tomaatti-piparjuurigranité: Kuumenna tomaattimehu kiehuvaksi ja lisää vesi, sitruunamehu ja hunaja. Ota kattila liedeltä, lisää juuriraastettu piparjuuri ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä noin 20 minuuttia. Siivilöi tomaattikastike vuokaan ja pane se pakastimeen. Kun granité on jäätynyt kokonaan, raaputa se lusikalla lumen näköiseksi sohjoksi. Nosta noin puoli ruokalusikallista granitéta jokaisen avatun osterin päälle. Tarjoile välittömästi, ettei tomaattisohjo ehdi sulaa.

Onko mitään juhlavampaa kuin tuoreet osterit, jotka lepäävät jäämurskapedillä? Tässä osterit saavat seuraansa sipulia ja piparjuurta. Veitsi lipsahtaa helposti ostereita avatessa, joten suojaa kätesi paksulla hansikkaalla tai pyyheliinalla.

3. Salottivinegretti: Kuori ja silppua salotit pieneksi. Kiehauta sipulisilppu, viini, viinietikka ja sokeri ja keitä 1 minuutti. Kaada syvälle lautaselle ja anna jäähtyä jääkaapissa. Lusikoi noin 1 teelusikallinen vinegrettiä jokaiselle osterille ja nauti välittömästi.

Lisää aiheesta:

Lohitartar osterien ja balsamicomelonin kanssaJuustogratinoitu munakoiso-savoijinkaalikakku30 minuutin ateria: Mehevän kostea sienirisotto, pinaattisalaatti ja sitruuna-vadelmajuustokakkuSitruksenmakuiset uunikyljetPurjotuhkalla maustettua härän marmorifileetäSimpukkakeitto ostereiden kera
Kastike äyriäisilleAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kastike äyriäisille
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättiravunpyrstöjä ja suklaakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Katkarapuja kolmella kastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kolme kevyttä kastiketta äyriäisherkutteluun

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maustamattomia ostereita ja kolmea vinegrettiä

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kuusi kastiketta scampi frittin kanssa