Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

Nämä pienet piirakat tai leivokset voi valmistaa airfryeria hyödyntäen.
Nämä pienet piirakat tai leivokset voi valmistaa airfryeria hyödyntäen.MTV
Julkaistu 24.02.2025 07:29

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 12 kpl

Ainekset

  • Lehtevät neliöt (12 kpl)
  • 2 levyä lehti-, voi- tai muuta lehtevää pakastetaikinaa

Suolainen täyte

  • n. 2 dl inkivääri-kuhacevicheä

Tai makea täyte

  • n. 2 dl inkivääri-päärynäkompottia
  • n. 75 g mascarponea, vanilja- tai sitruunatuorejuustoa

Pinnalle

  • tomusokeria

Inkiväärinen kuha-ceviche

  • n. 75 g tuoretta kuhaa pakastettuna
  • 1 pieni limetti
  • 2 tl oliiviöljyä
  • vähän suolaa
  • ½ punainen chili
  • vähän ruohosipulinvartta
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • ½–1 avokadoa
  • 2 cm pala inkivääriä
  • vähän tuoretta korianteria

Inkivääri-päärynäkompotti

  • 2 päärynää, pienehköä (n. 300 g)
  • 2 rkl kookos- tai tummaa ruokosokeria
  • 2 rkl hunaja tai vaahterasiirappia
  • 1 rkl tuoretta hienoksi raastettua inkivääriä
  • ½ tl kanelia (tai ½ tl vaniljasokeria)
  • hiven suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Pohjat:

Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä leikkuulaudan päällä. Esilämmitä airfryer 190 °C tyhjänä 2 min. Leikkaa levyt ruudukoksi terävällä veitsellä niin, että yhdestä levystä tulee 6 palaa. Paista paloja sellaisenaan ritiläkorissa tai -pellillä 190 °C:ssa 7–9 min kauniin vaalean ruskeiksi. Taikinan paksuus ja airfryerin teho vaikuttavat paistoaikaan, joten tarkastele paiston edistymistä.

Ota tarvitsemasi määrä lehteviä taikinalevyjä sulamaan, leikkaa niistä pieniä paloja ja paista lehteviksi airfryerissa. Täytteeksi sopii niin suolainen täyte, tässä inkiväärinen kuha-ceviche kuin makea täyte, tässä inkivääri-päärynäkompotti. Resepti ja kuva: Arja Elina Laine.

Halkaise jäähtyneet neliöt terävällä veitsellä ja täytä cevichellä tai kompotilla ja tuorejuustolla. Makeiden leivosten päälle voi sihdata tomusokeria.

Suolainen täyte:

Jos kala on järvikalaa, se pitää pakastaa ensin (vähintään -20 C 24 h tai -18 C 4 vrk). Merestä kalastetun kalan voit käyttää ilman pakastamista. Poista kalasta tarvittaessa ruodot. Pilko kalafileet pieniksi kuutioiksi lautaselle (n. 1 x 1 cm).

Purista limeistä mehu ja sekoita kulhossa öljyn, pienen suolamäärän ja pieneksi silputtujen chilien kanssa. Aseta kalapalat laakeaan kulhoon ja kaada lime-öljy-chiliseos päälle niin, että palat peittyvät. Anna maustua ja raakakypsyä jääkaapissa n. 15–30 min riippuen kalapalojen paksuudesta ja omasta mieltymyksestäsi.

Silppua sipulinvarret, kuutioi avokado (sivele limellä, jotta ei tummu) pieniksi kuutioiksi (n. 1 x 1 cm). Raasta inkivääri hienoksi. Sekoita nämä kalan joukkoon. Maista suola ja lisää sitä tarvittaessa. Anna maustua kylmässä vielä viitisen minuuttia. Silppua joukkoon lopuksi vähän korianteria, säästä osa koristelun.  Sekoita kalapalat ja muu seos yhteen. Lusikoi cevicheseos lehtevien palojen päälle ja nauti heti tapaksina.

Makea täyte:

Kuori ja kuutioi päärynät noin 1 cm paloiksi.

Kuori ja raasta tuore inkivääri. Käytä kuorimiseen ruokailuun käytettävää veistä tai pikkulusikkaa ja raaputa sillä kuoriosa pois. Raasta sisus hienoksi, jotta raasteesta ei tule kypsennettäessä tikkuista.

Yhdistä päärynäkuutiot, sokeri, hunaja, inkivääriraaste, kaneli, hiven suolaa ja sitruunamehu airfryeriin sopivaan kuumuuden kestävään kulhoon. Sekoita hyvin. Aseta airfryerin lämpötila 180 °C ja paista n. 10–15 min riippuen päärynän kypsyydestä, välillä sekoittaen, kunnes päärynäkuutiot pehmenevät ja karamellisoituvat. Jätä tekeytymään laitteeseen muutamiksi minuuteiksi, jonka jälkeen kompotti on valmis.

Säilytä viileässä.

Resepti: Arja Elina Laine

Lisää aiheesta:

Cocktailpalat parsamoussella, ricottalla ja paahdetulla pekonillaHuippukokki Kari Aihiselta superherkulliset kasvisruokavinkit pääsiäispöytään – näitä kannattaa kokeilla!Juurespannaripihvit paprikarenkaissaJuurespannaripihvit paprikarenkaissaCausa Limeña – Peruna-kanaterriini Tuulihattuja
Nopeat ja helpotPasteijatSuolaiset piirakatMakeat piirakatHuomenta SuomiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot
  • ma12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 15.10.09:44
    Alkupala

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 24.8.08:01
    Uuniomenat

    Uuniomenatrifle

  • 24.8.08:00
    Äyriäispiirakka

    Skagenpiirakka