Meribassia Maxin tapaan

On olemassa sanonta Vieraat ovat kuin tuore kala - alkavat haista kolmantena päivänä.

4 hengelle

  • 4 x 220g meribassifileitä
  • 5 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 paprika, pilkottuna
  • 1 punasipuli pilkottuna
  • persiljaa, hyvin pilkottuna
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Makea hapankastike

  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 balsamiviinietikkaa
  • 2 ruokalusikallista hunajaa

Valmistusohje

Sanonta pätee Davidin mukaan muun muassa Maxin kolmen kuukauden asumisvierailuun.

- Lämmitä pannulla 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä ja lisää fileet. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Paista muutaman minuutin ajan molemmin puolin ja poista lämmöstä.

- Lämmitä jäljelle jäänyt oliiviöljy toisessa pannussa ja lisää vihannekset. Paista kunnes ne ovat pehmeitä haarukalla kokeiltuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy kastiketta varten. Lisää balsamiviinietikka, hunaja ja sekoita hyvin. Paista ja annan hautua, kunnes kastike paksuuntuu.

- Aseta jokaisen ahvenfileen alle kasvispeti. Kaada kastiketta päälle ja lisää persiljat. Tarjoile lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.