Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Meribassia Maxin tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On olemassa sanonta Vieraat ovat kuin tuore kala - alkavat haista kolmantena päivänä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 4 x 220g meribassifileitä
  • 5 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 paprika, pilkottuna
  • 1 punasipuli pilkottuna
  • persiljaa, hyvin pilkottuna
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Makea hapankastike

  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 balsamiviinietikkaa
  • 2 ruokalusikallista hunajaa

Valmistusohje

Sanonta pätee Davidin mukaan muun muassa Maxin kolmen kuukauden asumisvierailuun.

- Lämmitä pannulla 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä ja lisää fileet. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Paista muutaman minuutin ajan molemmin puolin ja poista lämmöstä.

- Lämmitä jäljelle jäänyt oliiviöljy toisessa pannussa ja lisää vihannekset. Paista kunnes ne ovat pehmeitä haarukalla kokeiltuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy kastiketta varten. Lisää balsamiviinietikka, hunaja ja sekoita hyvin. Paista ja annan hautua, kunnes kastike paksuuntuu.

- Aseta jokaisen ahvenfileen alle kasvispeti. Kaada kastiketta päälle ja lisää persiljat. Tarjoile lämpimänä.

Lisää aiheesta:

Broilerinkoipia soijamarinadissa kaalisalaatin keraHaudutettu broileri-tomaattipataKalaa kookos-sipulikastikkeessaPunakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksellaTäytetyt kylkiluutMerikrottia hapanimeläkastikkeessa
KalafileeKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière