Meribassia Maxin tapaan
On olemassa sanonta Vieraat ovat kuin tuore kala - alkavat haista kolmantena päivänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 x 220g meribassifileitä
- 5 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1 paprika, pilkottuna
- 1 punasipuli pilkottuna
- persiljaa, hyvin pilkottuna
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Makea hapankastike
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1/2 balsamiviinietikkaa
- 2 ruokalusikallista hunajaa
Valmistusohje
Sanonta pätee Davidin mukaan muun muassa Maxin kolmen kuukauden asumisvierailuun.
- Lämmitä pannulla 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä ja lisää fileet. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista muutaman minuutin ajan molemmin puolin ja poista lämmöstä.
- Lämmitä jäljelle jäänyt oliiviöljy toisessa pannussa ja lisää vihannekset. Paista kunnes ne ovat pehmeitä haarukalla kokeiltuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy kastiketta varten. Lisää balsamiviinietikka, hunaja ja sekoita hyvin. Paista ja annan hautua, kunnes kastike paksuuntuu.
- Aseta jokaisen ahvenfileen alle kasvispeti. Kaada kastiketta päälle ja lisää persiljat. Tarjoile lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa