Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merellinen salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 purkki rapusäilykettä
  • 16 sinisimpukkaa kuorineen
  • 8 kampasimpukkaa
  • 24 jättikatkarapua
  • 2 rkl öljyä
  • 225 g salaattisekoitusta
  • 1 punasipuli
  • 4 salaattisipulia
  • 8 retiisiä

Kastike

  • 3/4 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl dijonsinappia
  • ½ tl sokeria
  • 2 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl ruohosipulisilppua

Koristeluun

  • limettilohkoja
  • tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Kastike: Silppua ruohosipuli. Sekoita keskenään viinietikka, sitruunamehu, sinappi ja sokeri. Lisää öljy vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon ruohosipulisilppua ja sekoita.

2. Valuta rapusäilyke. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Puhdista ja viipaloi retiisit ja salaattisipulit. Jaa salaatinlehdet, retiisit, salaattisipulit ja rapusäilyke neljälle lautaselle.

3. Kuumenna öljy kattilassa. Laita sinisimpukat ja kampasimpukat kattilaan ja anna rätistä 5 minuuttia. Lisää jättikatkaravut ja paista minuutti, tai kunnes katkaravut ovat vaaleanpunaisia ja sinisimpukat ovat avautuneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu. Jaa lautasille keitetyt äyriäiset ja tiputtele kastiketta päälle. Koristele limettilohkoilla ja basilikanlehdillä.

Lisää aiheesta:

Nizzan salaatti anjoviksellaRapusalaattiThai-maustetut sinisimpukatLinguine-pasta, simpukoita ja mustekalaa viinissäSinisimpukoita ja limettimajoneesiaCurrykatkaravut
ÄyriäissalaattiAlkuruoatKevytGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tämä salaattiohje on oikeastaan vain ehdotus. Vaihtele aineksia sen mukaan, mitä löydät, tai mitä sinulla on kotona. Tärkeintä on, että ainekset ovat erittäin tuoreita ja kastike kotona tehtyä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti