Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Meksikolainen keitto ja guacamole

Julkaistu 12.08.2013 16:36

Sopivan mausteinen keitto lämmittää kylmää päivää. Tällä ohjeella syötävää riittää neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Meksikolainen keitto

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 prk säilöttyjä kidneypapuja tai ruskeita papuja (esim. suolaliemessä)
  • 1 prk sokerimaissia
  • sipuli
  • valkosipulia
  • pari porkkanaa
  • paprika
  • varsisellerin varsi
  • kasvislientä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • chilirouhetta tai tabascoa

Guacamole

  • 2 avokadoa
  • 1 prk creme fraiche
  • lime
  • korianteria

Valmistusohje

1. Pilko sipuli, valkosipuli, porkkanat, paprika ja varsiselleri ja freesaa kevyesti öljyssä.

2. Lisää tomaattimurska, pavut ilman nestettä ja reilu puoli litraa kasvislientä. Lisää mustapippuri, suolalla ja chilirouheella.

3. Anna kiehua kunnes porkkanat kypsiä, puolisen tuntia. Lisää valutetut maissinjyvät.

Guacamole:

Muussaa avokadot haarukalla. Purista päälle limen mehut. Lisää krkl creme fraichea, mausta suolalla ja lisää silputtu korianteri.

Lisää aiheesta:

Gazpacho consommé-liemestä Kylmä espanjalainen keittoKikhernepaellaHirssitacotJättikatkarapuja ja papuja balsamicon keraBroileri-ananaswokki
KasviskeittoKananmunatonKasvisruokaGoGreenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto