Meksikolainen keitto ja guacamole
Sopivan mausteinen keitto lämmittää kylmää päivää. Tällä ohjeella syötävää riittää neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Meksikolainen keitto
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 prk säilöttyjä kidneypapuja tai ruskeita papuja (esim. suolaliemessä)
- 1 prk sokerimaissia
- sipuli
- valkosipulia
- pari porkkanaa
- paprika
- varsisellerin varsi
- kasvislientä
- mustapippuria
- suolaa
- chilirouhetta tai tabascoa
Guacamole
- 2 avokadoa
- 1 prk creme fraiche
- lime
- korianteria
Valmistusohje
1. Pilko sipuli, valkosipuli, porkkanat, paprika ja varsiselleri ja freesaa kevyesti öljyssä.
2. Lisää tomaattimurska, pavut ilman nestettä ja reilu puoli litraa kasvislientä. Lisää mustapippuri, suolalla ja chilirouheella.
3. Anna kiehua kunnes porkkanat kypsiä, puolisen tuntia. Lisää valutetut maissinjyvät.
Guacamole:
Muussaa avokadot haarukalla. Purista päälle limen mehut. Lisää krkl creme fraichea, mausta suolalla ja lisää silputtu korianteri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti