Gazpacho consommé-liemestä
Tämän jääkylmän herkkukeiton tulee maistua kunnolla tuliselta. Valmista se mielellään etukäteen, niin maut ehtivät kehittyä. Lisää jääpaloja ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 prk consommé-lientä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 lavakurkku
- 1 paprika
- 1 keltasipuli
- 1 pieni prk mustia oliiveja
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- muutama tippa tabascoa
- sitruunamehua
Valmistusohje
1. Laimenna consommé purkin ohjeen mukaan. Kuumenna se tasaiseksi ja anna sen sitten jäähtyä täysin. Lisää tomaattimurska.
2. Kuutioi tai hienonna kaikki vihannekset, myös valkosipuli.
3. Sekoita kaikki vihannekset kulhossa, kaada päälle consommé-tomaattiseos ja mausta. Lisää jääpaloja ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti