Gazpacho consommé-liemestä

Tämän jääkylmän herkkukeiton tulee maistua kunnolla tuliselta. Valmista se mielellään etukäteen, niin maut ehtivät kehittyä. Lisää jääpaloja ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 prk consommé-lientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 lavakurkku
  • 1 paprika
  • 1 keltasipuli
  • 1 pieni prk mustia oliiveja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • muutama tippa tabascoa
  • sitruunamehua

Valmistusohje

1. Laimenna consommé purkin ohjeen mukaan. Kuumenna se tasaiseksi ja anna sen sitten jäähtyä täysin. Lisää tomaattimurska.

2. Kuutioi tai hienonna kaikki vihannekset, myös valkosipuli.

3. Sekoita kaikki vihannekset kulhossa, kaada päälle consommé-tomaattiseos ja mausta. Lisää jääpaloja ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.