Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jättikatkarapuja ja papuja balsamicon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 5 annosta
  • 400 g valkoisia papuja (keitettyjä)
  • 30 kpl isoja kuorellisia jättikatkarapuja (kypsiä)
  • 2 porkkana
  • 1 sipuli
  • pala varsiselleriä
  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl Ortalli balsamietikkaa karahvissa
  • Lanfranchi neitsytoliiviöljyä maun mukaan
  • suolaa maun mukaan

Liemi

    Papuseos

      Valmistusohje

      Reseptin tarjoaa:

      Kuori katkaravut ja keitä kuorista liemi. Tee liemi näin: keitä ravunkuoria 2 dl vettä noin 10 minuuttia.

      Leikkaa porkkanat, sipuli, selleri, kinkku pieneksi ja paista pannussa kevyesti laakerinlehtien kanssa. Lisää pavut ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla maun mukaan ja paista vielä hetken. Poista laakerinlehdet seoksesta.

      Soseuta puolet papuseoksesta tehosekoittimessa ja lisää niin paljon rapujen keitinlientä, että saat kastikkeen koostumuksen.

      Laita kastike kulhoon ja lisää loput papuseoksesta sekä katkaravut. Ennen tarjoilua, pirskottele päälle balsamiviinietikkaa.

      Lisää aiheesta:

      Kanapata MarengoSahramijambalaiaLauantaipannu katkaravuillaÄyriäisrisottoWokatut jättikatkaravut mustatorvisienten keraKalapullapata
      KatkarapukastikeKananmunatonLaktoositonGoGreenAlkuruoatKalaruoka

      Tuoreimmat aiheesta

      Katkarapukastike
      • 18.02.201300:00
        Kevyt

        Vihreää tankoparsaa ja katkarapu-rucolasalaattia

      • 18.02.201300:00
        Gluteeniton

        Kermainen katkarapuseos uuniperunoiden kyytipojaksi

      • 18.02.201300:00
        Kananmunaton

        Jättikatkaravut kreikkalaisittain

      • 18.02.201300:00
        Laktoositon

        Katkarapukasari

      • 18.02.201300:00
        Kananmunaton

        Katkarapupannu