Jättikatkarapuja ja papuja balsamicon kera

Ainekset

  • 5 annosta
  • 400 g valkoisia papuja (keitettyjä)
  • 30 kpl isoja kuorellisia jättikatkarapuja (kypsiä)
  • 2 porkkana
  • 1 sipuli
  • pala varsiselleriä
  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl Ortalli balsamietikkaa karahvissa
  • Lanfranchi neitsytoliiviöljyä maun mukaan
  • suolaa maun mukaan

Liemi

    Papuseos

      Valmistusohje

      Reseptin tarjoaa:

      Kuori katkaravut ja keitä kuorista liemi. Tee liemi näin: keitä ravunkuoria 2 dl vettä noin 10 minuuttia.

      Leikkaa porkkanat, sipuli, selleri, kinkku pieneksi ja paista pannussa kevyesti laakerinlehtien kanssa. Lisää pavut ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla maun mukaan ja paista vielä hetken. Poista laakerinlehdet seoksesta.

      Soseuta puolet papuseoksesta tehosekoittimessa ja lisää niin paljon rapujen keitinlientä, että saat kastikkeen koostumuksen.

      Laita kastike kulhoon ja lisää loput papuseoksesta sekä katkaravut. Ennen tarjoilua, pirskottele päälle balsamiviinietikkaa.

      Parhaat ruokaohjelmat

      • masterchef2 (002)
        MasterChef Suomi

        MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.