Jättikatkarapuja ja papuja balsamicon kera
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 5 annosta
- 400 g valkoisia papuja (keitettyjä)
- 30 kpl isoja kuorellisia jättikatkarapuja (kypsiä)
- 2 porkkana
- 1 sipuli
- pala varsiselleriä
- 2 viipaletta parmankinkkua
- 2 laakerinlehteä
- 2 rkl Ortalli balsamietikkaa karahvissa
- Lanfranchi neitsytoliiviöljyä maun mukaan
- suolaa maun mukaan
Liemi
Papuseos
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Kuori katkaravut ja keitä kuorista liemi. Tee liemi näin: keitä ravunkuoria 2 dl vettä noin 10 minuuttia.
Leikkaa porkkanat, sipuli, selleri, kinkku pieneksi ja paista pannussa kevyesti laakerinlehtien kanssa. Lisää pavut ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla maun mukaan ja paista vielä hetken. Poista laakerinlehdet seoksesta.
Soseuta puolet papuseoksesta tehosekoittimessa ja lisää niin paljon rapujen keitinlientä, että saat kastikkeen koostumuksen.
Laita kastike kulhoon ja lisää loput papuseoksesta sekä katkaravut. Ennen tarjoilua, pirskottele päälle balsamiviinietikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit