Hirssitacot
Julkaistu
Tämä loistavan maukas tacoseos sopii kaikille pehmeille ja koville tacokuorille. Sen voi myös tarjoilla patana riisin tai pastan kera.
Neljälle
- 2 dl keitettyä hirssiä
- 2 dl punaisia papuja purkissa
- 2 dl keitettyjä, vihreitä linssejä
- 1 punainen paprika
- 2 dl vihreitä herneitä
- 1 keltasipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 1 tomaatti
- 1 prk tomaattimurskaa
- neutraalia öljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- tacokuoria
- juustoraastetta
- avokadoa
- keltasipulia
- jalapenoja
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli, paprika, tomaatti ja porkkana. Paista ne öljyssä. Kaada päälle hirssi, pavut, linssit ja tomaattimurska. Anna poreilla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
2. Lisää herneet, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kuumana tacokuorten ja lisukkeiden kuten juustoraasteen, avokadon, sipulin ja jalapenojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut