Maustettua kaalia
Maustettua kaalia on helppo muunnella. Vaihda kasvikset toisiin sesongin ja tarjonnan mukaan! Tämä on maukas lisuke lammas- tai kanaruoille.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ kesäkaali, n. ¾ kg
- 1 keltasipuli
- 2 porkkanaa
- 1 vihreä paprika
- 2 rkl maissiöljyä
- 1 tl suolaa
- 2 tl juustokuminaa, jauhettua
- ½ tl kurkumaa
- 2 dl vettä
- 1 tomaatti
Valmistusohje
1. Suikaloi kaali ohuesti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi se.
2. Kuumenna öljyä keskilämpöiseksi padassa. Lisää sipuli, paista 2 minuuttia. Lisää kaali, porkkana ja paprika. Mausta suolalla, juustokuminalla ja kurkumalla. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Keitä pataa miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Paloittele tomaatti ja lisää pataan. Keitä vielä 2 minuuttia kunnes kaali on pehmennyt. Tarjoile pata kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut