Maustettua kaalia

Maustettua kaalia on helppo muunnella. Vaihda kasvikset toisiin sesongin ja tarjonnan mukaan! Tämä on maukas lisuke lammas- tai kanaruoille.

Neljälle

  • ½ kesäkaali, n. ¾ kg
  • 1 keltasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 vihreä paprika
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juustokuminaa, jauhettua
  • ½ tl kurkumaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tomaatti

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali ohuesti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja hienonna porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi se.

2. Kuumenna öljyä keskilämpöiseksi padassa. Lisää sipuli, paista 2 minuuttia. Lisää kaali, porkkana ja paprika. Mausta suolalla, juustokuminalla ja kurkumalla. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Keitä pataa miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Paloittele tomaatti ja lisää pataan. Keitä vielä 2 minuuttia kunnes kaali on pehmennyt. Tarjoile pata kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!