Maustekeitetyt juurekset
Julkaistu
Tähän ruokaan voit käyttää mitä tahansa syksyn herkullisista juureksista. Porkkanoita, palsternakkaa, juuriselleriä, lanttua, nauriita... Ellei kauppasi valikoima tyydytä, kannattaa tehdä visiitti torille tai kauppahalliin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ l karkeasti kuutioituja juureksia
- 1 laakerinlehti
- 1 kanelitanko
- 1 pala pomeranssinkuorta
- 1 tähtianis
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele kaikki juurekset tasakokoisiksi paloiksi. Laita ne tilavaan kattilaan mausteiden kanssa.
2. Kaada päälle vettä, niin että juurekset peittyvät, kuumenna kiehuvaksi.
3. Alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta juureksia 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa