Tähän ruokaan voit käyttää mitä tahansa syksyn herkullisista juureksista. Porkkanoita, palsternakkaa, juuriselleriä, lanttua, nauriita... Ellei kauppasi valikoima tyydytä, kannattaa tehdä visiitti torille tai kauppahalliin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ l karkeasti kuutioituja juureksia
- 1 laakerinlehti
- 1 kanelitanko
- 1 pala pomeranssinkuorta
- 1 tähtianis
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele kaikki juurekset tasakokoisiksi paloiksi. Laita ne tilavaan kattilaan mausteiden kanssa.
2. Kaada päälle vettä, niin että juurekset peittyvät, kuumenna kiehuvaksi.
3. Alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta juureksia 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.