Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mausteisia vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän kasvisruoan voit tarjota joko omana pääruokanaan tai lihan lisukkeena. Jos tarjoat sen pääruokana, sopii keitetty hirssi tai riisi hyvin seuralaiseksi.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 400 g kiinteitä perunoita
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 400 g tuoretta parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½-1 punaista chiliä
  • 2-3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, viipaloit porkkanat ja pieni parsakaali. Keitä ensin perunoita ja porkkanoita vedessä noin 10 minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä vielä noin 4 minuuttia. Kaada vesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulia ja valkosipulia noin 3 minuutin ajan. Puolita chili pitkittäin, poista siemenet ja hienonna.

3. Kaada joukkoon chili, kurkuma, muskotti, kaneli, inkivääri, suola ja pippuri. Kaada vihannekset mausteseoksen joukkoon ja kuullota matalalla lämmöllä 3-4 minuutin ajan.

Lisää aiheesta:

RapucurryKikherneitä ja keitettyjä muniaPapu-linssicurryKukkakaalia ja perunaaKikhernecurrya ja perunoitaPerunacurry
KasviscurryLisäkeruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry