Mausteisia vihanneksia

Tämän kasvisruoan voit tarjota joko omana pääruokanaan tai lihan lisukkeena. Jos tarjoat sen pääruokana, sopii keitetty hirssi tai riisi hyvin seuralaiseksi.

4 annosta

  • 400 g kiinteitä perunoita
  • 3 keskikokoista porkkanaa
  • 400 g tuoretta parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½-1 punaista chiliä
  • 2-3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, viipaloit porkkanat ja pieni parsakaali. Keitä ensin perunoita ja porkkanoita vedessä noin 10 minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä vielä noin 4 minuuttia. Kaada vesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulia ja valkosipulia noin 3 minuutin ajan. Puolita chili pitkittäin, poista siemenet ja hienonna.

3. Kaada joukkoon chili, kurkuma, muskotti, kaneli, inkivääri, suola ja pippuri. Kaada vihannekset mausteseoksen joukkoon ja kuullota matalalla lämmöllä 3-4 minuutin ajan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!