Mausteisia vihanneksia
Tämän kasvisruoan voit tarjota joko omana pääruokanaan tai lihan lisukkeena. Jos tarjoat sen pääruokana, sopii keitetty hirssi tai riisi hyvin seuralaiseksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 400 g kiinteitä perunoita
- 3 keskikokoista porkkanaa
- 400 g tuoretta parsakaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½-1 punaista chiliä
- 2-3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, viipaloit porkkanat ja pieni parsakaali. Keitä ensin perunoita ja porkkanoita vedessä noin 10 minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä vielä noin 4 minuuttia. Kaada vesi pois.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa keskilämpöiseksi ja kuullota sipulia ja valkosipulia noin 3 minuutin ajan. Puolita chili pitkittäin, poista siemenet ja hienonna.
3. Kaada joukkoon chili, kurkuma, muskotti, kaneli, inkivääri, suola ja pippuri. Kaada vihannekset mausteseoksen joukkoon ja kuullota matalalla lämmöllä 3-4 minuutin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut