Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mausteiset etikkapunajuuret

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

2 kilogramman annos

  • 2 kg punajuuria
  • 1 litra keitinlientä
  • 2½ dl väkiviinietikkaa
  • 3 dl sokeria
  • mausteneilikkaa
  • ½ rkl valkopippuria
  • 3 cm piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi piparjuuri. Huuhtele ja harjaa punajuuret huolellisesti. Kuorta ja juurta ei tarvitse poistaa. Keitä punajuuria noin 20-40 minuuttia niin että ne juuri ja juuri pehmenevät. Tarkista kypsyys tikulla.

2. Ota keitinvesi talteen. Huuhtele punajuuret kylmällä vedellä ja kuori ne. Viipaloi isokokoiset punajuuret, pienet voi säilöä kokonaisina.

3. Kiehauta keitinliemi, väkiviinietikka, sokeri, mausteneilikat ja valkopippuria. Kiehauta punajuuret liemessä ja nosta ne sitten pois. Lado punajuuret ja piparjuuri kerroksittain purkkiin. Keitä lientä vielä 3-4 minuuttia ja kaada sitten punajuurten päälle. Sulje kannet.

4. Säilytä purkkeja viileässä. Punajuuret ovat valmiita syötäväksi vuorokauden kuluttua ja säilyvät vähintään puoli vuotta.

Punajuurten säilöminen on helppoa ja hauskaa. Kaikkein pienimmät punajuuret voi säilöä kokonaisina, suuret on ensin viipaloitava. Piparjuuri antaa mukavasti makua ja toimii lisäksi säilöntäaineena.

Lisää aiheesta:

Rajamäen etikkapunajuuretTuoreita punajuuria keitettyinä mustaherukoiden keraGrillattu sisäfilee mustajuurten kanssaSäilykekeltajuuretTuoreita punajuuria ja yrttivoitaBalsamicopunajuuret
SäilöntäKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sitruunaiset valkosipulit

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Hunajaiset valkosipulikynnet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rakuunalla maustetut valkosipulinkynnet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Yrttiset vihannekset kreikkalaiseen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sillikurkku