Mausteiset etikkapunajuuret
Punajuurten säilöminen on helppoa ja hauskaa. Kaikkein pienimmät punajuuret voi säilöä kokonaisina, suuret on ensin viipaloitava. Piparjuuri antaa mukavasti makua ja toimii lisäksi säilöntäaineena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
2 kilogramman annos
- 2 kg punajuuria
- 1 litra keitinlientä
- 2½ dl väkiviinietikkaa
- 3 dl sokeria
- mausteneilikkaa
- ½ rkl valkopippuria
- 3 cm piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi piparjuuri. Huuhtele ja harjaa punajuuret huolellisesti. Kuorta ja juurta ei tarvitse poistaa. Keitä punajuuria noin 20-40 minuuttia niin että ne juuri ja juuri pehmenevät. Tarkista kypsyys tikulla.
2. Ota keitinvesi talteen. Huuhtele punajuuret kylmällä vedellä ja kuori ne. Viipaloi isokokoiset punajuuret, pienet voi säilöä kokonaisina.
3. Kiehauta keitinliemi, väkiviinietikka, sokeri, mausteneilikat ja valkopippuria. Kiehauta punajuuret liemessä ja nosta ne sitten pois. Lado punajuuret ja piparjuuri kerroksittain purkkiin. Keitä lientä vielä 3-4 minuuttia ja kaada sitten punajuurten päälle. Sulje kannet.
4. Säilytä purkkeja viileässä. Punajuuret ovat valmiita syötäväksi vuorokauden kuluttua ja säilyvät vähintään puoli vuotta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen