Mausteinen minttuchutney

Tuoretta minttua on nykyään saatavilla vihannestiskillä, joten yhä useammilla on mahdollisuus tutustua tähän hyvänmakuiseen ja terveelliseen yrttiin. Tässä minttua käytetään jogurttipohjaisen chutneyn maustamiseen. Intialaisvaikutteinen chutney sopii hyvin lampaan, broilerin ja kasvis-papupatojen lisukkeeksi. Tai kokeile vaikkapa kotoisen pyttipannun kanssa!

4 annosta

  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 nippu tuoretta minttua
  • 1-2 vihreää chilipalkoa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Hienonna mintunlehdet neljäksi ruokalusikalliseksi. Hienonna chili.

2. Sekoita jogurtti, minttu, chili ja suola kastikkeeksi. Säilytä viileässä. Chutney säilyy jääkaapissa noin viikon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!