Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maustamattomia ostereita ja kolmea vinegrettiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 15 (noin) osteria

Omena/piparjuurivinegretti

  • 2 tanskalaista omenaa
  • ¼ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 0,5 dl siideriviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa ja vastarouhittua pippuria

Juurikasmehu-punasipulivinegretti

  • 2 dl juurikasmehua
  • 1 punasipuli
  • 1 pieni juurikas
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 5 juustokuminan siementä
  • suolaa ja pippuria

Vinegretti lantusta, savustetusta ihrasta ja tillistä

  • 1 lanttu
  • 50 g savustettua ihraa
  • ¼ dl (2 rkl) rypsiöljyä
  • ½ nippua tilliä
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja vastarouhittua pippuria

Valmistusohje

Omena/piparjuurivinegretti: Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele neljään osaan. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja hunaja keskenään. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne öljy-viinietikkaseokseen. Lisää viimeiseksi piparjuuri. Sekoita vinegretti ja anna sen levätä 5 minuuttia, jotta piparjuuren maku pääsee esille. Valuta ostereiden päälle ja syö.

Juurikasmehu-punasipulivinegretti: Kuori sipuli ja juurikas, hienonna molemmat ja kuumenna pannussa yhdessä juurikasmehun, viinietikan, sokerin ja murskattujen juustokuminan siementen kanssa. Keitä seosta kunnes puolet siitä on haihtunut, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. Mausta kylmä vinegretti suolalla ja pippurilla. Valuta ostereiden päälle ja syö.

Vinegretti lantusta, savustetusta ihrasta ja tillistä: Kuutioi ihra pieniksi paloiksi ja paista palat kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Älä käytä paistamiseen öljyä tai rasvaa. Ota ihrakuutiot pois lämmöltä ja kaada ne siivilään. Säilytä poistinpannulle kertynyt rasva, sitä tarvitaan myöhemmin. Kuori lanttu ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi (suunnilleen ihrapalasten kokoisiksi). Sekoita lanttu- ja ihrakuutiot keskenään. Sekoita öljy, hunaja, pippuri, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori tasaiseksi vinegretiksi. Lisää ihrakuutiot ja lantut ja mausta vinegretti tilkalla paistinpannuun kertynyttä rasvaa.

Kaada vinegretti ostereiden päälle ja nauti heti. Kun käytät vinegretin heti, lantun rapeus ei ehdi kärsiä eikä tillin raikas vihreä väri haalistua.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kasvis foundant, savustettua smetanaa, pikkelisieniä ja lehtikaalia, Antin reseptiKaalikeitto 2.0 – Imanin ja Leenan hittiohjeKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!Kokkisodassa valmistetaan juureksia kolmella eri tavalla – näin loihdit herkulliset punajuurisipsit!Falafelia tomaattisalsan ja jogurtin keraNikin bouillabaisse ja rouille
Kastike äyriäisilleKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kastike äyriäisille
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jättiravunpyrstöjä ja suklaakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Katkarapuja kolmella kastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kolme kevyttä kastiketta äyriäisherkutteluun

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maustamattomia ostereita ja kolmea vinegrettiä

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kuusi kastiketta scampi frittin kanssa