Matjessilliä ja mätiä

Heinä-elokuussa on matjessillin aika, jota juhlitaan esimerkiksi Hollannissa ja Saksalla erityisillä sillimenuilla ravintoloissa. Raejuusto, esimerkiksi kermaviilin kanssa sekoitettuna, on tavallinen lisuke.

Yhdelle

  • 1 matjesfilee
  • 1 rkl punaista mätiä
  • 1 pieni punasipuli, hienoksi viipaloitu
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl raejuustoa
  • 1 pieni keitetty peruna

Valmistusohje

1. Aseta silli keräksi lautaselle, täytä se mädillä ja koristele puolella tillistä sekä punasipulilla.

2. Sekoita loput tillistä raejuuston kanssa, asettele lautaselle yhdessä keitetyn uuden perunan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.