Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: T-Luupihvi ja tomaattia kolmella tapaa – Niklaksen resepti

Julkaistu 14.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Raaka-aineet

  • 10 kpl Kirsikkatomaatteja
  • 2 kpl Valkosipulin kynttä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Valkoviinietikkaa
  • 4 kpl Oransseja tomaatteja
  • 4 kpl Keltuaista
  • 2 rkl Calvados
  • Voita
  • 5 kpl Erilaisia punaisia tomaatteja
  • 1 kpl Paprika
  • 1 kpl Chili
  • Erilaisia sieniä
  • 1 kpl Purjo
  • 1 pnt Korianteria
  • 1 dl Kasvislientä
  • 1 kpl T-luupihvi

Valmistusohje

Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa tomaattien kanssa kaksi murskattua valkosipulia, suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja ruokalusikallinen valkoviinietikkaa. Kaada seos uunipellille. Laita pelti 250 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.

Pilko keltaiset tomaatit pienemmiksi paloiksi ja laita kuivalle pannulle. Paista tomaateista ylimääräinen neste pois. Siirrä tomaatit paistinpannun reunoille ja lisää keskelle reilu ruokalusikallinen voita. Anna voin sulaa ja kuumentua kunnolla. Kaada pannulle pari ruokalusikallista calvadosta ja sytytä rasva-calvados seos palamaan esimerkiksi toholla. Soseuta tomaatit tehosekoittimessa. Jäähdytä seos. Kaada seos kattilaan ja lisää joukkoon neljä keltuaista. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä niin kauan, että seos sakenee. Lisää joukkoon 25g voita, sekoita voi seokseen sauvasekoittimella. Kaada seos pursotinpussiin ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Laita kuumaan kattilaan pilkottuja punaisia tomaatteja, erilaisia sieniä, purjoa, chiliä, sipulia, pannulla paahdettua paprikaa, kasvislientä sekä korianteria. Kuumenna seos kiehuvaksi. Kaada seos tehosekoittimeen ja soseuta seos. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarvittaessa keitä vielä kattilassa kokoon.

Mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Paista pihviin pinnat kuumalla valurautapannulla. Laita pihvit 200 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpö nousee 50 asteeseen. Laita pihvi vetäytymään folioon.

Annostele lautaselle kreemiä, lisää puolikuivat tomaatit, salsaroja ja vetäytynyt t-luupihvi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu suutari, ranskanperunat, paahdettua parsaa, tomaattisalaatti ja hollandaise, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Lihapata taikinakuoressa, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiJuustocurry herneiden kera
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti