MasterChef: T-Luupihvi ja tomaattia kolmella tapaa – Niklaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps2_annos_Niklas_kuva_juuli_aschan_004

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Raaka-aineet

  • 10 kpl Kirsikkatomaatteja
  • 2 kpl Valkosipulin kynttä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Valkoviinietikkaa
  • 4 kpl Oransseja tomaatteja
  • 4 kpl Keltuaista
  • 2 rkl Calvados
  • Voita
  • 5 kpl Erilaisia punaisia tomaatteja
  • 1 kpl Paprika
  • 1 kpl Chili
  • Erilaisia sieniä
  • 1 kpl Purjo
  • 1 pnt Korianteria
  • 1 dl Kasvislientä
  • 1 kpl T-luupihvi

Valmistusohje

Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kulhossa tomaattien kanssa kaksi murskattua valkosipulia, suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja ruokalusikallinen valkoviinietikkaa. Kaada seos uunipellille. Laita pelti 250 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.

Pilko keltaiset tomaatit pienemmiksi paloiksi ja laita kuivalle pannulle. Paista tomaateista ylimääräinen neste pois. Siirrä tomaatit paistinpannun reunoille ja lisää keskelle reilu ruokalusikallinen voita. Anna voin sulaa ja kuumentua kunnolla. Kaada pannulle pari ruokalusikallista calvadosta ja sytytä rasva-calvados seos palamaan esimerkiksi toholla. Soseuta tomaatit tehosekoittimessa. Jäähdytä seos. Kaada seos kattilaan ja lisää joukkoon neljä keltuaista. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä niin kauan, että seos sakenee. Lisää joukkoon 25g voita, sekoita voi seokseen sauvasekoittimella. Kaada seos pursotinpussiin ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Laita kuumaan kattilaan pilkottuja punaisia tomaatteja, erilaisia sieniä, purjoa, chiliä, sipulia, pannulla paahdettua paprikaa, kasvislientä sekä korianteria. Kuumenna seos kiehuvaksi. Kaada seos tehosekoittimeen ja soseuta seos. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarvittaessa keitä vielä kattilassa kokoon.

Mausta pihvi suolalla ja pippurilla. Paista pihviin pinnat kuumalla valurautapannulla. Laita pihvit 200 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpö nousee 50 asteeseen. Laita pihvi vetäytymään folioon.

Annostele lautaselle kreemiä, lisää puolikuivat tomaatit, salsaroja ja vetäytynyt t-luupihvi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.