Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Syksyinen myskikurpitsakeitto, kookoslimekreemillä ja paahdetuilla myskikurpitsan siemenillä , Miikan resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 myskikurpitsa
  • 1 keltainen sipuli
  • 1 salottisipuli
  • 1 porkkana
  • oliliviöljyä
  • 1 l kanalientä
  • ½ prk kookosmaitoa
  • 2 limeä
  • myskikurpitsan siemenet
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Aloita laittamalla uuni kiertoilmalle ja 220C asteeseen. Halkaise myskikurpitsa, poista siemenet lusikalla ja irrota kuoret varovasti veitsellä. Pilko myskikurpitsa pieniksi paloiksi ja laita uunivuokaan/pellille ja voitele 2oils-öljyllä ennen uuniin laittamista. Anna myskikurpitsan paahtua kunnolla ja ottaa väriä uunissa, kunnes palat ovat pehmeitä. 

Laita kanaliemi kattilaan ja levy päälle, lisää kuoritut ja pilkotut sipulit ja porkkana kanaliemeen ja laita suolaa sekaan. Keitä lientä niin, että se kiehuu ja imee juureksista makua, voit myös puhdistaa siemenet ja huuhdella siivilän kanssa juoksevassa vedessä. Muista asetella siemenet talouspaperin päälle kuivumaan ja paahda vasta lopuksi, jotta tuore paahtomaku säilyy paremmin.

Nyt voit raastaa limenkuorta 1 ruokalusikallisen verran ja puristaa puolikkaan tai 1 limen mehut kattilaan. Lisää samaan kattilaan kookosmaito ja keitä niin että seos kiehahtaa ja aseta sivuun jäähtymään. Tarvittaessa voit asettaa seoksen jääkaappiin tiivistymään. 

Kun myskikurpitsa vihdoin on valmis, kaada ne suoraan blenderiin ja lisää joukkoon vähän kerrallaan kanalientä, jotta keitosta ei tule liian vetinen. Lisää tarvittaessa, mikäli koostumus on liian paksu. Paahda kuivalla pannulla myskikurpitsan siemenet kullanruskeaksi ja ota levyltä pois. 

Keitto on valmis, kun sose on silkin pehmeää ja maista ja mausta, että suolaa ja pippuria on tarpeeksi tuomaan makua.  Kaada keitto lautaselle, koristele kookoslime soseella ja lisää paahdetut myskikurpitsan siemenet tuomaan tekstuuria, makua ja ulkonäköä. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kurpitsapyre, paahdettu kurpitsa & minttujogurttikastike, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Yrttimanteli kuorrutettua lampaankaretta, peruna-palsternakkamuusia ja demi-glace-kastiketta sekä pikkelöityjä retiisejä, Miikan reseptiMasterChef Suomi: Lempeän tulinen kasvissosekeitto, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Paahdettu purjo ja perunan kerrokset – Johannan reseptiWontonkeitto
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti