Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Paahdettu purjo ja perunan kerrokset – Johannan resepti

Julkaistu 28.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 3 kpl kiinteä perunaa
  • 1 kokonainen purjo
  • 1 kpl keltasipuli
  • 1 kpl kevätsipuli
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 1 dl kana tai paahdettu juuresliemi
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • Muskottipähkinä (alle teelusikallinen)
  • 1/2 dl valkoviinia
  • 1 rkl pecorinoa

Valmistusohje

Pese perunat ja siivuta ne ohueksi mandoliinilla. Stanssaa niistä pieniä ympyröitä ja leikkaa yksi reuna tasaiseksi jotta perunat pysyvät pystyssä. 

Tee foliosta noin 10cm pitkä ja 5cm leveä nelikulma ja kasaa niihin peruna pötköt vierekkäin. Ripottele suolaa päälle ja laita 50g voita päälle. Laita 180 asteiseen uuniin noin tunniksi. 

Mehusta perunan ylijäämät ja sekoita ne samaan määrään kermaa. Keitä kunnes perunan tärkkelys suurustaa kastikkeen. Lisää kana tai juuresliemi, valkoviiniä ja valkoviinietikkaa, loraus sitruunan mehua ja mausta suolalla sekä pienellä määrällä muskottipähkinää. Lisää loppuun nokare pecorinoa antamaan umamin makua annokseen, mutta älä anna sen sulaa kokonaan joukkoon. Tarkista maku ja jätä sivuun kannen alle ettei kastikkeeseen muodostu kuorta. 

Leikkaa purjon valkoisesta osasta reilun 10cm pituisia paloja.Grillaa kunnes pinta on täysin palanut. Nosta pois grillistä ja anna jäähtyä hetken kuorimatta. Lämmitä voita pannussa ja lisää purjot. Anna voin ruskistua. Nosta purjot pois pannulta talouspaperin päälle, leikkaa ne kahtia varovasti jotta ne pysyvät kasassa ja palauta pannulle vielä sisäpuoli pannuun päin jotta saat väriä purjon kerroksiin. Nosta takaisin paperin päälle. 

Irrota perunat varovasti foliosta ja nosta ne lautaselle. Laita pala purjoa perunoiden viereen ja valele se ruskealla voilla jota jäi pannuun paistamisesta ja ripottele leikatut ruohosipulit päälle ja kaada kastike viereen. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef: Siikaa en papillote – Santun reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen reseptiMasterChef: Rosepippuri Tartar – Teemu V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti