MasterChef: Paahdettu purjo ja perunan kerrokset – Johannan resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.
Ainekset
- 3 kpl kiinteä perunaa
- 1 kokonainen purjo
- 1 kpl keltasipuli
- 1 kpl kevätsipuli
- 1 pnt ruohosipulia
- 1 dl kana tai paahdettu juuresliemi
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- Muskottipähkinä (alle teelusikallinen)
- 1/2 dl valkoviinia
- 1 rkl pecorinoa
Valmistusohje
Pese perunat ja siivuta ne ohueksi mandoliinilla. Stanssaa niistä pieniä ympyröitä ja leikkaa yksi reuna tasaiseksi jotta perunat pysyvät pystyssä.
Tee foliosta noin 10cm pitkä ja 5cm leveä nelikulma ja kasaa niihin peruna pötköt vierekkäin. Ripottele suolaa päälle ja laita 50g voita päälle. Laita 180 asteiseen uuniin noin tunniksi.
Mehusta perunan ylijäämät ja sekoita ne samaan määrään kermaa. Keitä kunnes perunan tärkkelys suurustaa kastikkeen. Lisää kana tai juuresliemi, valkoviiniä ja valkoviinietikkaa, loraus sitruunan mehua ja mausta suolalla sekä pienellä määrällä muskottipähkinää. Lisää loppuun nokare pecorinoa antamaan umamin makua annokseen, mutta älä anna sen sulaa kokonaan joukkoon. Tarkista maku ja jätä sivuun kannen alle ettei kastikkeeseen muodostu kuorta.
Leikkaa purjon valkoisesta osasta reilun 10cm pituisia paloja.Grillaa kunnes pinta on täysin palanut. Nosta pois grillistä ja anna jäähtyä hetken kuorimatta. Lämmitä voita pannussa ja lisää purjot. Anna voin ruskistua. Nosta purjot pois pannulta talouspaperin päälle, leikkaa ne kahtia varovasti jotta ne pysyvät kasassa ja palauta pannulle vielä sisäpuoli pannuun päin jotta saat väriä purjon kerroksiin. Nosta takaisin paperin päälle.
Irrota perunat varovasti foliosta ja nosta ne lautaselle. Laita pala purjoa perunoiden viereen ja valele se ruskealla voilla jota jäi pannuun paistamisesta ja ripottele leikatut ruohosipulit päälle ja kaada kastike viereen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka