MasterChef: Paahdettu purjo ja perunan kerrokset – Johannan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps4_annos_JOHANNA_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • 3 kpl kiinteä perunaa
  • 1 kokonainen purjo
  • 1 kpl keltasipuli
  • 1 kpl kevätsipuli
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 1 dl kana tai paahdettu juuresliemi
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • Muskottipähkinä (alle teelusikallinen)
  • 1/2 dl valkoviinia
  • 1 rkl pecorinoa

Valmistusohje

Pese perunat ja siivuta ne ohueksi mandoliinilla. Stanssaa niistä pieniä ympyröitä ja leikkaa yksi reuna tasaiseksi jotta perunat pysyvät pystyssä. 

Tee foliosta noin 10cm pitkä ja 5cm leveä nelikulma ja kasaa niihin peruna pötköt vierekkäin. Ripottele suolaa päälle ja laita 50g voita päälle. Laita 180 asteiseen uuniin noin tunniksi. 

Mehusta perunan ylijäämät ja sekoita ne samaan määrään kermaa. Keitä kunnes perunan tärkkelys suurustaa kastikkeen. Lisää kana tai juuresliemi, valkoviiniä ja valkoviinietikkaa, loraus sitruunan mehua ja mausta suolalla sekä pienellä määrällä muskottipähkinää. Lisää loppuun nokare pecorinoa antamaan umamin makua annokseen, mutta älä anna sen sulaa kokonaan joukkoon. Tarkista maku ja jätä sivuun kannen alle ettei kastikkeeseen muodostu kuorta. 

Leikkaa purjon valkoisesta osasta reilun 10cm pituisia paloja.Grillaa kunnes pinta on täysin palanut. Nosta pois grillistä ja anna jäähtyä hetken kuorimatta. Lämmitä voita pannussa ja lisää purjot. Anna voin ruskistua. Nosta purjot pois pannulta talouspaperin päälle, leikkaa ne kahtia varovasti jotta ne pysyvät kasassa ja palauta pannulle vielä sisäpuoli pannuun päin jotta saat väriä purjon kerroksiin. Nosta takaisin paperin päälle. 

Irrota perunat varovasti foliosta ja nosta ne lautaselle. Laita pala purjoa perunoiden viereen ja valele se ruskealla voilla jota jäi pannuun paistamisesta ja ripottele leikatut ruohosipulit päälle ja kaada kastike viereen. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.