Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kurpitsapyre, paahdettu kurpitsa & minttujogurttikastike, Johannan resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 myskikurpitsa
  • 1 dl kreikkalaista jugurttia
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl jauhettua paprikaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl cayennepippuria
  • oliiviöljyä
  • Jminttua
  • valkosipulia
  • suolaa

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 º C. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuutioi. Sekoita kulhossa 2 dl oliiviöljyä, Meiran mausteet ja ripaus suolaa. Pyörittele ¾ kurpitsakuutioista öljyssä ja paahda uunissa leivinpaperin päällä 45 minuuttia. Käytä lopussa grillivastusta, mikäli kuutioiden pinta ei ole paahtunut ja rapea. 

Halkaise valkosipuli poikittaissuunnassa, valele pinta oliiviöljyllä ja ripauta päälle suolaa. Paahda uunissa foliosta taitellussa kupissa tai pienessä vuoassa 30 minuuttia. 

Kiehauta miedosti suolattu vesi pienessä kattilassa ja lisää kiehuvaan veteen loput kurpitsakuutiot. Kypsennä, kunnes pehmentyvät. 

Pilko yksi valkosipulin kynsi ja kourallinen mintunlehtiä hienoksi silpuksi. Sekoita kulhossa jogurtti, valkosipuli, minttu ja puolikkaan sitruunan mehu. Lisää suolaa maun mukaan 

Huuhtele kurpitsansiemenet ja paahda ne kuivalla pannulla rapeiksi. 

Sekoita blenderissä keitetyt kurpitsakuutiot, uunissa paahdetusta valkosipulista kolme kynttä ja kuohukerma, kunnes koostumus on sileä. Mausta tarvittaessa suolalla. 

Aseta lautaselle pyree ja paahdetut kurpitsakuutiot. Valuta päälle jugurttikastike ja koristele paahdetuilla siemenillä. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kurpitsakeitto ruohosipuliöljyllä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä, Samun reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin reseptiMasterChef: Rouskuvat riisipaperit – Ellan reseptiMasterChef: Kurpitsaa aasialaisittain – Ollin reseptiPaahdettu kurpitsa-papusalaatti fetalla
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti