Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wontonkeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Ainekset

  • 1 pkt wonton-kääreitä

Nyyttien täyte

  • 300 g porsaanjauhelihaa
  • 2 dl silputtua kevätsipulia (säästä 1 dl koristeluun)
  • ripaus valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl soijakastiketta (Kikkoman)
  • 2 tl inkivääritahnaa tai raastetta

Liemi

  • 1 l kanalientä
  • 0,5 l vettä
  • 3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja muutamaan palaan leikattuna
  • 2 cm pätkä inkivääriä viipaloituna (ei tarvitse kuoria)
  • 2 kevätsipulin vartta
  • ½ punainen chili (siemenet poistettuina)
  • 2 rkl kuivaa sherryä
  • 2 rkl soijakastiketta (Kikkoman)

Valmistusohje

Nosta wonton-kääreet pakastimesta huoneen lämpöön.

Valmista liemi: Leikkaa kuoritut valkosipulin kynnet paloiksi sekä viipaloi kuorimaton inkivääri. Laita kattilaan kanaliemi, vesi, valkosipuli, inkivääri, kevätsipuli, chili, sherry sekä soija ja kiehauta. Laske lämpö miedolle lämmölle ja anna porista hiljaa.

Valmista wonton-nyyttien täyte: Sekoita jauheliha, soija, inkivääritahna/raaste sekä puolet sipulimäärästä kulhossa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ota yksi taikinaneliö käteen ja laita sen keskelle teelusikallinen täytettä. Sivele taikinaneliön reunat kylmässä vedessä kostutetulla sormella ja nosta reunat yhteen ylös ja paina kevyesti, että saat tiiviin suorakulmion. Pidä nyyttiä koko ajan sormissasi taitoskohta alaspäin ja taita yhteen painetut reunat vaakasuorassa linjassa nyytin taakse. Taita vielä nyytti pituussuunnassa kahtia itseesi päin ja paina sivut yhteen. Liimaa reunat yhteen vedellä ja aseta nyytti kostutetun keittiöliinan päälle. Jatka näin kunnes koko wontonpaketti ja täyte on kulutettu loppuun.

Jos teet nyyttejä ensimmäistä kertaa, viimeistään kymmenennen kohdalla homma alkaa sujua ja nyytit syntyvät käden käänteessä! Nyyttejä voi myös vääntää oman mallin mukaan, mutta reunat pitää muistaa liimata vedellä hyvin yhteen ja ilma täytyy puristaa jauhelihatäytteen ympäriltä pois, jotta nyytti pysyy kasassa keitettäessä. Kun nyytit ovat valmiita, peitä ne toisella kostealla liinalla.

Siivilöi liemestä mausteet. Tarkista maku, wontonkeiton liemi ei saa olla liian vahvaa. Suolan pitää olla kohdillaan mutta muuten liemi on kirkas ja melko laimean makuinen; vanhempani sanoivat sitä aina tiskivesikeitoksi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja jätä kattila liedelle miedolla lämmöllä.

Kiehauta kattilallinen vettä, johon on laitettu suolaa ja lisää nyyttejä 5 kpl / ruokailja. Kun nyytit nousevat pintaan ja näyttävät kirkkaan limaisilta, ne ovat kypsiä, eli noin 2 min. Nosta nyytit pois liemestä reikäkauhalla ja aseta kulhoihin. Laita jokaiseen kulhoon loput kevätsipulista ja halutessasi pari repäisyä amerikansalaattia ja kaada päälle kuumaa liemikeittoa. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Bao bun Shao Xing rapealla kanalla, Then reseptiMasterChef: Siikaa en papillote – Santun reseptiMasterChef: Anjoun kyyhky ballotine – Helenan resepti"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleSavoijinkaalikääryleetIsoäidin painosyltty
KiinalaistaGoGreenAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kiinalaista
  • 05.01.201512:21
    Tortillat

    Kevyet kana-salaattiwrapit – helppo jauheliharuoka valmistuu vartissa!

  • 18.02.201300:00
    Ankkaa

    Hoisin ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Ankkaa

    Pekingin ankka

  • 18.02.201300:00
    Tofukeitto

    Tofu-nuudelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Tofukeitto

    Tofukeitto rapupuikoilla ja pinaatilla