Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paistettua kananrintaa, Eetun resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kpl kanan rintafilettä
  • 0,4 dl vettä
  • yhden kanan luut
  • ½ sipuli
  • 1 kpl palsternakka
  • 4 kpl uusia perunoita
  • 150 g voita
  • 15 oksaa Järvikylä timjamia
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa oman maun mukaan
  • 2 rkl salviaa
  • 0,5 dl keittiön kuohukermaa

Valmistusohje

Pilko palsternakka ja puolita perunat. Laita uunivuokaan ja laita uuniin 220 asteeseen. Kun juurekset ovat saaneet kauniin kevyen paistopinnan, poista palsternakasta kuori ja laita perunat ja palsternakka sauvasekoittimen kulhoon. Lisää voi ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kuohukermaa ja voita, kunnes seos on täysin tasainen ja saanut kiiltävän pinnan. Mausta suolalla oman maun mukaan. 

Laita vesi kiehumaan. Pilko kanasta ylijääneet luut ja nahka, sekä puolikas sipuli. Laita sipuli ja luut kiehuvaan veteen. Lisää veteen myös timjamia, suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Keitä lientä kasaan kovalla lämmöllä. Kun seos on kiehunut noin 30 min, kaada siivilän läpi lientä toiseen kattilaan noin 1,5 dl. Jatka liemen kasaan keittämistä, kunnes jäljellä on noin 0,5 dl. Lisää kermaa pikkuhiljaa ja maistele kunnes kermainen kastike on taittanut kasaan keitetyn liemen pehmeäksi. Mausta vielä lopuksi suolalla.Kaada sauvasekoittimenkulhoon noin 0,5 dl rypsiöljyä. Lisää noin 10 timjamin oksaa. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää valkoviinietikkaa yksi ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita. Maista seosta ja lisää etikkaa tarvittaessa. Etikan tarkoitus on saada öljystä hieman hapokas. Lisää suolaa oman maun mukaan. 


Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen öljyä. Kun pannu on kuuma laita kanan rintafileet pannulle. Paista rintafileen toista puolta noin 2 minuuttia. Kun filee on saanut kivan kullanruskean pinnan, käännä filee ja laske lieden lämpötila puoleen. Lisää tässä kohtaa pannulle suolaa, sekä pilkottua timjamia ja salviaa. Laita pannun päälle kansi ja anna hautua 10 minuuttia. Kun pannu on hautunut 10 minuuttia, nosta pannu pois liedeltä, mutta älä avaa kantta. Anna fileen vetäytyä vielä 10 minuuttia
 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Kananfilettä, Nean reseptiMasterChef Suomi: Rakuuna kanaa, Antin ja Maritan reseptiMasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti