Pilko palsternakka ja puolita perunat. Laita uunivuokaan ja laita uuniin 220 asteeseen. Kun juurekset ovat saaneet kauniin kevyen paistopinnan, poista palsternakasta kuori ja laita perunat ja palsternakka sauvasekoittimen kulhoon. Lisää voi ja aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kuohukermaa ja voita, kunnes seos on täysin tasainen ja saanut kiiltävän pinnan. Mausta suolalla oman maun mukaan.
Laita vesi kiehumaan. Pilko kanasta ylijääneet luut ja nahka, sekä puolikas sipuli. Laita sipuli ja luut kiehuvaan veteen. Lisää veteen myös timjamia, suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Keitä lientä kasaan kovalla lämmöllä. Kun seos on kiehunut noin 30 min, kaada siivilän läpi lientä toiseen kattilaan noin 1,5 dl. Jatka liemen kasaan keittämistä, kunnes jäljellä on noin 0,5 dl. Lisää kermaa pikkuhiljaa ja maistele kunnes kermainen kastike on taittanut kasaan keitetyn liemen pehmeäksi. Mausta vielä lopuksi suolalla.Kaada sauvasekoittimenkulhoon noin 0,5 dl rypsiöljyä. Lisää noin 10 timjamin oksaa. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää valkoviinietikkaa yksi ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita. Maista seosta ja lisää etikkaa tarvittaessa. Etikan tarkoitus on saada öljystä hieman hapokas. Lisää suolaa oman maun mukaan.
