Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kananfilettä, Nean resepti

Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Kana

  • 2 kpl kanan rintafileitä
  • 2 kpl kanan sisäfileitä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Kantarellikastike

  • ½ sipuli
  • 1 dl kantarelleja
  • 1 dl keittiön kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Maa-artisokka-palsternakkapyree

  • ½ sipuli
  • 5 kpl pieniä maa-artisokkia
  • 1 pieni palsternakka
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paahtamiseen

Provencen yrttiöljy tomaatille

  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • pieni nippu provencen yrttejä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • sokeria

Valmistusohje

Ota kanafileet huoneenlämpöön ainakin 30min ennen valmistusta. Pilko sipuli pieneksi kuutioksi. Samoin artisokat, palsternakka sekä kantarellit.

Laita voita kattilaan ja lisää sinne artisokat sekä palsternakat. Lisää ripaus suolaa ja pippuria, sekä hetken päästä sipulit ja anna paahtua kunnolla välillä sekoittaen. Lisää n. 2 dl vettä ja lisäile vettä edellisen haihduttua. Kuitenkin niin, että lopuksi kattilassa ei olisi vettä juurikaan pohjalla.

Lisää kuumalle paistinpannulle voi ja kanan rintafileet, pyöräytä myllystä muutama kierros suolaa sekä pippuria ja paista n. 5 min per puoli. 

Siirrä fileet pannulta sivuun ja lisää kantarellit seuraavaksi pannulle. Paista kantarelleja hetki kuivalla pannulla, lisää sitten voi, sipulit suola ja pippuri. Lisää kerma, pyöritä hetken pannulla ja kaada kastike sitten pieneen kattilaan ja hämmentele välillä miedolla lämmöllä. 

Lisää seuraavaksi pannulle voi sekä kanan sisäfileet mausteineen. Ohuille sisäfileille paistoajaksi riittää 1-2 min per puoli. Lisää sisäfileet rintafileiden kanssa pieneen uunivuokaan, kaada pannulle 1 dl vettä, pyöräytä muutaman kerran ja ota liemi talteen uunivuokaan. Paista noin 10 min 180C asteisessa uunissa.

Viipaloi tomaatti valmiiksi sivuun ja valmista yrttiöljy laittamalla kaikki ainekset blenderiin. Parhaimman tuloksen saat, jos valmistat öljyn pienessä kipossa sauvasekoittimen kanssa.

Valmista pyree soseuttamalla ainekset, mieluiten sauvasekoittimella. Huolehdi, ettei nestettä ole liikaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Portobelloa, paahdettuja perunoita ja kaali-raparperislaw, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Kanankoivet ja palsternakkaperunapyree, Miikkan reseptiMasterChef Suomi: Paistettua kananrintaa, Eetun reseptiMasterChef: Merianturaa beurre blanc – Santun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti