Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Canh Chua, Then resepti

Julkaistu 16.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kokattiin raaka-aineista läheltä ja kaukaa.

Ainekset

  • 3OO g katkarapuja (kuorellisia)
  • 1,5 sitruunaruohoa
  • 4 kpl valkosipulikynttä
  • 100 g ananasta
  • 100 g tomaattia
  • 2 rkl miriniä
  • 20 g bonitoa (katsuoboshi)
  • 5 dl vettä
  • 30 kevätsipulia
  • Keitettyä riisiä
  • Hienoa merisuolaa

Valmistusohje

Kuori katkaravusta kuoret ja ota kuoret talteen. Laita kuoritut ravut kulhoon. Laita kuoret kastikekattilaan ja lisää vettä, miriniä ja bonitoa. Keitä ja redusoi kunnes jäljellä puolet.

Pilko valmiiksi valkosipuli, sitruunaruoho, ananas ja tomaatti. Kuullota kattilassa öljyssä valkosipulia ja sitruunaruohoa. Lisää kastikekattilassa redusoitu liemi ja kiehauta. Lisää ananas ja kiehauta. Lisää tomaatit ja kiehauta. Lisää katkaravut ja ota kattila pois lieden päältä. Lisää kevätsipuli. Mausta suolalla. Tarjoile keitto riisin kanssa. Nauti.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Riisiä ja Kanaa ja kasviksia kiinalaisittain, Erikan reseptiMasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Taskuraputartar – Jonin reseptiMasterChef: Sardelli-sipulirisotto – Teemu I:n reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti