MasterChef: Taskuraputartar – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 60 g Taskuravun lihaa
- 20 g Tuoretta tilliä
- 20 g Tuoretta ruohosipulia
- Timjamin oksa
- 1 Sipuli
- 1 Selleri
- 1 Kurkku
- 1 Kiivi
- 2 dl maitoa
- 80 g Smetanaa
- 2 rkl tuorejuustoa
Valmistusohje
Kuori rapu ja irrota siitä liha. Mausta suolalla.
SALAATTI: Leikkaa kurkku, selleri ja kiivi pieneksi kuutioksi, lisää tuorejuusto ja mausta sitruunamehulla sekä suolalla.
RAPUKREEMI: Vaahdota smetana. Lisää joukkoon hienoksi leikattu ruohosipuli ja ravun ruskea liha. Mausta suolalla.
VAAHTO: Lämmitä maito kattilassa ja lisää joukkoon sipuli ja timjami. Anna uuttua sivussa hetken aikaa. Siivilöi maito ja lisää hyppysellinen lesitiiniä ja aja sauvasekoittimella vaahto maidon päälle.
Kokoa annos asettamalla tartar-muotti lautaselle. Lusikoi alle kuutiosalaatti ja päälle suolalla maustettu ravunliha. Pursota päälle rapukreemi ja lusikoi vaahto. Koristele annos mädillä ja kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka