MasterChef: Taskuraputartar – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps6_annos_Joni_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 60 g Taskuravun lihaa
  • 20 g Tuoretta tilliä
  • 20 g Tuoretta ruohosipulia
  • Timjamin oksa
  • 1 Sipuli
  • 1 Selleri
  • 1 Kurkku
  • 1 Kiivi
  • 2 dl maitoa
  • 80 g Smetanaa
  • 2 rkl tuorejuustoa

Valmistusohje

Kuori rapu ja irrota siitä liha. Mausta suolalla.

SALAATTI: Leikkaa kurkku, selleri ja kiivi pieneksi kuutioksi, lisää tuorejuusto ja mausta sitruunamehulla sekä suolalla.

RAPUKREEMI: Vaahdota smetana. Lisää joukkoon hienoksi leikattu ruohosipuli ja ravun ruskea liha. Mausta suolalla.

VAAHTO: Lämmitä maito kattilassa ja lisää joukkoon sipuli ja timjami. Anna uuttua sivussa hetken aikaa. Siivilöi maito ja lisää hyppysellinen lesitiiniä ja aja sauvasekoittimella vaahto maidon päälle.

Kokoa annos asettamalla tartar-muotti lautaselle. Lusikoi alle kuutiosalaatti ja päälle suolalla maustettu ravunliha. Pursota päälle rapukreemi ja lusikoi vaahto. Koristele annos mädillä ja kukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.