MasterChef: Taskuraputartar – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps6_annos_Joni_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 60 g Taskuravun lihaa
  • 20 g Tuoretta tilliä
  • 20 g Tuoretta ruohosipulia
  • Timjamin oksa
  • 1 Sipuli
  • 1 Selleri
  • 1 Kurkku
  • 1 Kiivi
  • 2 dl maitoa
  • 80 g Smetanaa
  • 2 rkl tuorejuustoa

Valmistusohje

Kuori rapu ja irrota siitä liha. Mausta suolalla.

SALAATTI: Leikkaa kurkku, selleri ja kiivi pieneksi kuutioksi, lisää tuorejuusto ja mausta sitruunamehulla sekä suolalla.

RAPUKREEMI: Vaahdota smetana. Lisää joukkoon hienoksi leikattu ruohosipuli ja ravun ruskea liha. Mausta suolalla.

VAAHTO: Lämmitä maito kattilassa ja lisää joukkoon sipuli ja timjami. Anna uuttua sivussa hetken aikaa. Siivilöi maito ja lisää hyppysellinen lesitiiniä ja aja sauvasekoittimella vaahto maidon päälle.

Kokoa annos asettamalla tartar-muotti lautaselle. Lusikoi alle kuutiosalaatti ja päälle suolalla maustettu ravunliha. Pursota päälle rapukreemi ja lusikoi vaahto. Koristele annos mädillä ja kukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!