MasterChef: Taskuraputartar – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps6_annos_Joni_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 60 g Taskuravun lihaa
  • 20 g Tuoretta tilliä
  • 20 g Tuoretta ruohosipulia
  • Timjamin oksa
  • 1 Sipuli
  • 1 Selleri
  • 1 Kurkku
  • 1 Kiivi
  • 2 dl maitoa
  • 80 g Smetanaa
  • 2 rkl tuorejuustoa

Valmistusohje

Kuori rapu ja irrota siitä liha. Mausta suolalla.

SALAATTI: Leikkaa kurkku, selleri ja kiivi pieneksi kuutioksi, lisää tuorejuusto ja mausta sitruunamehulla sekä suolalla.

RAPUKREEMI: Vaahdota smetana. Lisää joukkoon hienoksi leikattu ruohosipuli ja ravun ruskea liha. Mausta suolalla.

VAAHTO: Lämmitä maito kattilassa ja lisää joukkoon sipuli ja timjami. Anna uuttua sivussa hetken aikaa. Siivilöi maito ja lisää hyppysellinen lesitiiniä ja aja sauvasekoittimella vaahto maidon päälle.

Kokoa annos asettamalla tartar-muotti lautaselle. Lusikoi alle kuutiosalaatti ja päälle suolalla maustettu ravunliha. Pursota päälle rapukreemi ja lusikoi vaahto. Koristele annos mädillä ja kukilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja