MasterChef: Nieriä meripedillä – Petra V:n resepti

mc_eps17_annos_petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan 17. jaksossa tuli tehtävässä hyödyntää huippukokki Toni Toivasen opit.

Ainekset

  • 2 kampasimpukkaa
  • 1 rkl unia
  • 1 kurkku
  • 1 rkl marjoja ja fenkolinsiemeniä
  • kourallinen merikorallia
  • 200 g voita
  • 1:1:1 sokeri, etikka, vesi
  • kojivesi
  • 1 sitruuna
  • tilliä ja fenkolia
  • jauhoja, mustaa väriainetta

Valmistusohje

Tee merikoralliöljy blendaamalla merikorallia ja öljyä keskenään.

Tee pikkeliliemi ja paahda fenkolinsiemeniä ja marjoja. Lisää joukkoon.

Pikkelöi sheivattuja kurkkuja ja kampasimpukoita merikorallissa, sekä kojivedessä.

Ota gillistä yksi hiili ja upota se voihin. Peitä kulho foliolla ja siirrä jääkaappiin.

Friteeraa osaa merikorallia. Tee kampasimpukka emulsio lisäämällä blenderiin kampasimpukoita ja keltuainen. Lisää ohuena nauhana öljyä ja mausta sitruunan mehulla ja unilla.

Tee korallituile sekoittamalla pieneen määrään jauhoja paljon öljyä, vettä ja mustaa väri-ainetta.

 Tee kampasimpukka nyytti käärimällä pikkelöidyt kampasimpukat ja emulsio kurkkuihin. Tarjoile annos tuoreiden kampasimpukoiden, korallituilen, fenkolin ja tillinlehtien, pikkelöityjen ja friteerattujen merikorallien kanssa. Tee voi kastike lisäämällä kojivesi kattilaan, kuumenna. Lisää voita kunnes kastike emulsioituu, lisää hiukan grillivoita joukkoon, jotta saat kastikkeeseen kevyen savun maun. Sekoita tarjoiluvaiheessa kastikkeeseen merikoralliöljy.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!