MasterChef: Mansikkaa vihreässä teessä ja mantelicremea – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Mansikoiden marinointiliemi
- 3 pussia vihreä tee
- 4 dl vettä
- 1 dl mirinia
- 2 rkl sokeria
- 1 vaniljatanko
- vihreitä mansikoita siivuina
Mantelicreme
- 1 dl manteli
- 4 dl täysmaito
- ripaus suolaa
Mansikkareduktio
- 3 dl marinointiliemi
- 1dl mansikkamehua
Valmistusohje
Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Anna teepussien maustaa lientä 10min. Leikkaa vihreitä mansikoita mandoliinilla. Laita mansikat kuumaan liemeen ja laita jäähtymään jääkaappiin.
Keitä manteleita maidossa 20min. Laita blenderiin ja aja tasaiseksi. Mausta maun mukaan.
Ota loput teeliemestä ja lisää mansikkamehu. Keitä kasaan.
Annostele lautaselle ja koristele kukilla ja mikroyrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka