Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Mansikkaa vihreässä teessä ja mantelicremea – Ollin resepti

Julkaistu 22.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Mansikoiden marinointiliemi

  • 3 pussia vihreä tee
  • 4 dl vettä
  • 1 dl mirinia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • vihreitä mansikoita siivuina

Mantelicreme

  • 1 dl manteli
  • 4 dl täysmaito
  • ripaus suolaa

Mansikkareduktio

  • 3 dl marinointiliemi
  • 1dl mansikkamehua

Valmistusohje

Laita kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Anna teepussien maustaa lientä 10min. Leikkaa vihreitä mansikoita mandoliinilla. Laita mansikat kuumaan liemeen ja laita jäähtymään jääkaappiin.

Keitä manteleita maidossa 20min. Laita blenderiin ja aja tasaiseksi. Mausta maun mukaan.

Ota loput teeliemestä ja lisää mansikkamehu. Keitä kasaan.

Annostele lautaselle ja koristele kukilla ja mikroyrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Raikas joulukiisseli, Joonan reseptiMasterChef: Kananrintaa ja tummaa suklaata – Timon reseptiMasterChef: Tuulihatut – Ollin reseptiMasterChef: Mansikkapiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Romanoffin Mansikat – Marinan reseptiMasterChef: Vanilja-kampasimpukat – Ollin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti