MasterChef: Mansikkapiirakka – Ollin resepti
Julkaistu
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 3 dl vehnäjauho
- 100 g voi
- ½ dl sokeria
- ½ dl mascarpone
- 1 tl mustapippuri
- 2 sitruunan mehu
- 1,5dl sokeri
- 10 mansikkaa
- 50 g voi
- 2 tl Agar agar
- 1dl mascarpone
- ½ tl mustapippuria
- mansikkapölyä kuivatuista mansikoista
Valmistusohje
Sekoita taikinan aineet ja paista 200c 25min.
Purista sitruunanmehu kattilaan, lisää sokeri, kuumenna ja lisää mansikat. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää voi hiljattain kokoajan vatkaten.
Laita curd jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja anna jähmettyä.
Leikkaa mansikoita koristeeksi ja laita hyytyneen kakun päälle.
Sekoita mascarponen ja mausteet ja pursota kakun päälle keoiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti