MasterChef: Mansikkapiirakka – Ollin resepti

mc_eps8_olli_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 3 dl vehnäjauho
  • 100 g voi
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl mascarpone
  • 1 tl mustapippuri
  • 2 sitruunan mehu
  • 1,5dl sokeri
  • 10 mansikkaa
  • 50 g voi
  • 2 tl Agar agar
  • 1dl mascarpone
  • ½ tl mustapippuria
  • mansikkapölyä kuivatuista mansikoista

Valmistusohje

Sekoita taikinan aineet ja paista 200c 25min.

Purista sitruunanmehu kattilaan, lisää sokeri, kuumenna ja lisää mansikat. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää voi hiljattain kokoajan vatkaten.

Laita curd jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja anna jähmettyä.

Leikkaa mansikoita koristeeksi ja laita hyytyneen kakun päälle.

Sekoita mascarponen ja mausteet ja pursota kakun päälle keoiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!