MasterChef: Tuulihatut – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Tuulihattu
- 100 g voi
- 3 dl vettä
- 2 dl vehnäjauho
- 3 kananmuna
- ¼ tl leivinjauhe
Mansikkacreme
- 2 dl kuohukerma
- 1 dl mascarpone
- 2 rkl sokeri
- 2 rkl mansikkatomu
- yhden vaniljatangon siemenet
Valmistusohje
Laita vesi ja voi kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää jauhot seokseen ja sekoita jatkuvasti. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jatkuvasti. Lisää lopuksi leivinjauhe. Pursota leivinpaperille ja paista 200c uunissa 20min. Jäähdytä kokonaan ennen täyttöä.
Vatkaa kerma ja lisää loput aineet seokseen. laita pursotinpussiin ja anna maustua.
Leikkaa tuoreita mansikoita koristeeksi.
Täytä tuulihatut cremelle ja koristele tuoreella mansikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti