MasterChef: Tuulihatut – Ollin resepti

mc_eps8_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Tuulihattu

  • 100 g voi
  • 3 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauho
  • 3 kananmuna
  • ¼ tl leivinjauhe

Mansikkacreme

  • 2 dl kuohukerma
  • 1 dl mascarpone
  • 2 rkl sokeri
  • 2 rkl mansikkatomu
  • yhden vaniljatangon siemenet

Valmistusohje

Laita vesi ja voi kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää jauhot seokseen ja sekoita jatkuvasti. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jatkuvasti. Lisää lopuksi leivinjauhe. Pursota leivinpaperille ja paista 200c uunissa 20min. Jäähdytä kokonaan ennen täyttöä.

Vatkaa kerma ja lisää loput aineet seokseen. laita pursotinpussiin ja anna maustua.

Leikkaa tuoreita mansikoita koristeeksi.

Täytä tuulihatut cremelle ja koristele tuoreella mansikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!