MasterChef: Vanilja-kampasimpukat – Ollin resepti

mc_eps7_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.

Ainekset

  • 3 kpl Kampasimpukka
  • 100 g voi
  • 3 vaniljatankoa
  • 1 dl valkoviinietikka
  • 2 dl sokeri
  • 3 dl vettä
  • 5 vaniljatankoa
  • 1 vihreä omena
  • 1 kurkku
  • pikkeliliemi
  • 1 dl mascarpone
  • ½ sitruuna kuori
  • 1 vaniljatanko

Valmistusohje

Tee pikkeliliemi sekoittamalla aineet kattilassa ja kiehauta. Jätä jäähtymään.

Leikkaa kurkusta ja omenasta mandolinilla ohuita suikaleita ja laita pikkelöitymään

Sekoita vaniljatangot sulaneeseen voihin

Sekoita mascarpone, vanilja ja sitruuna. Jätä maustumaan

Paista kampasimpukat ruskistuneessa vaniljavoissa kuumalla pannulla

Annostele annos

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!