MasterChef: Vanilja-kampasimpukat – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.
Ainekset
- 3 kpl Kampasimpukka
- 100 g voi
- 3 vaniljatankoa
- 1 dl valkoviinietikka
- 2 dl sokeri
- 3 dl vettä
- 5 vaniljatankoa
- 1 vihreä omena
- 1 kurkku
- pikkeliliemi
- 1 dl mascarpone
- ½ sitruuna kuori
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
Tee pikkeliliemi sekoittamalla aineet kattilassa ja kiehauta. Jätä jäähtymään.
Leikkaa kurkusta ja omenasta mandolinilla ohuita suikaleita ja laita pikkelöitymään
Sekoita vaniljatangot sulaneeseen voihin
Sekoita mascarpone, vanilja ja sitruuna. Jätä maustumaan
Paista kampasimpukat ruskistuneessa vaniljavoissa kuumalla pannulla
Annostele annos
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka