MasterChef: Romanoffin Mansikat – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 150 g tuoreita mansikoita
- 1 dl cointreau likööriä
- 1,5 dl sokerilientä (1,2 dl vettä ja 1 dl sokeria)
- 1 dl mascarponea
- 50 g tuorejuustoa
- ripaus sokeria, lusikallinen limeä ja hienonnettua sitruunamelissaa
- n. 100 g paahdettua mantelirouhetta
- sitruunamelissaa koristeluun
Valmistusohje
Mansikat viipaloidaan ja jäähdytetty sokeriliemi kaadetaan mansikoiden päälle, samoin alkoholi.
Siirretään kylmään maustumaan.
Tuorejuusto ja mascarpone sekoitetaan käsin ja maustetaan sokerilla, limellä ja sitruunamelissalla.
Lautaselle sirotellaan mantelirouhetta ja pursotetaan juustomassa medaljongiksi lautaselle.
Mansikat asetellaan lusikalla annoksen päälle ja koristellaan annos mantelirouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät