Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Romanoffin Mansikat – Marinan resepti

Julkaistu 22.03.2022 20:10

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 150 g tuoreita mansikoita
  • 1 dl cointreau likööriä
  • 1,5 dl sokerilientä (1,2 dl vettä ja 1 dl sokeria)
  • 1 dl mascarponea
  • 50 g tuorejuustoa
  • ripaus sokeria, lusikallinen limeä ja hienonnettua sitruunamelissaa
  • n. 100 g paahdettua mantelirouhetta
  • sitruunamelissaa koristeluun

Valmistusohje

Mansikat viipaloidaan ja jäähdytetty sokeriliemi kaadetaan mansikoiden päälle, samoin alkoholi.

Siirretään kylmään maustumaan.

Tuorejuusto ja mascarpone sekoitetaan käsin ja maustetaan sokerilla, limellä ja sitruunamelissalla.

Lautaselle sirotellaan mantelirouhetta ja pursotetaan juustomassa medaljongiksi lautaselle.

Mansikat asetellaan lusikalla annoksen päälle ja koristellaan annos mantelirouheella.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Vadelma-vaahterasiirappi-pannacotta, Ressun reseptiMasterChef: Mansikka-zabaglione – Joonaksen reseptiMasterChef: Mansikkaa vihreässä teessä ja mantelicremea – Ollin reseptiMasterChef: Mansikkapiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Mansikkaa kahdella tapaa – Joonaksen reseptiMasterChef: Basilika-tomaatti-jäätelö – Marinan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti