MasterChef: Kampasimpukkaceviche ja marinoidut kurkut – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ceviche.
Ainekset
- 4 kpl Kampasimpukkaa
- 2 kpl Limeä
- Puolikas sitruuna
- 1 kpl Vihreä chili
- Puolikas punainen chili
- 10 g Inkivääriä
- 1 tl Musta seesaminsiemen
- Sokeri
- Suola
- Oliiviöljy
- Puolikas kurkku
- Puolikas avocado
- Retikkaa
- 10 g Korianteria
- 10 g Ruohosipulia
Valmistusohje
Leikkaa kampasimpukka kuutioiksi. Mausta suolalla. Lisää 2kpl sitruunan mehut, sokeria, suolaa ja vähän oliiviöljyä. Lisää myös pieni pala raastettua inkivääriä ja valkosipulia. Marinoi kampasimpukat.
Leikkaa kurkut mandoliinilla ohuiksi. Lisää etikkaa, sokeria ja suolaa. Mausta lorauksella oliiviöljyä ja pinellä määrällä seesaminsiemeniä. Lisää valmiiseen cevicheen kuutioitua avocadoa, kurkkua ja retikkaa. Mausta massa korianterilla ja ruohosipulilla. Tarkista suola.
Asettele lautasen pohjalle ceviche ja laita kurkkusiivut cevichen päälle. koristele kukilla ja korianterin lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa