MasterChef: Merirapu-mansikkaceviche – Joonaksen resepti

mc_eps8_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 100 g avomaan mansikoita
  • 10 g sokeria
  • 1 varsi kevätsipulia
  • 1 rkl punasipulia
  • 1 rkl punaista chiliä
  • 3 kpl meriravun pyrstöjä
  • 2 limen mehu
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 peruna
  • 3 rkl korianterin lehtiä
  • 1 retiisi

Valmistusohje

Pilko meriravun pyrstöt, hienonna mansikat, sipulit ja chili, sekoita kulhossa limemehuun ja sokeriin. Mausta reilulla suolalla.

Hienonna ¾ korianterista ja sekoita rapujen mukaan. Peitä kelmulla ja vie kylmään maustumaan.

Leikkaa perunasta ohuita siivuja mandoliinilla. Uppokeitä rapeiksi ja suolaa.

Raasta sitruunan kuori, valmistele loput korianterin lehdet koristeeksi. Leikkaa retiisistä ohuita kiekkoja.

Asettele lautaselle retiisikiekot ja niiden päälle ceviche. Koristele sitruunankuorella ja korianterinlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja