MasterChef: Kunigasosterivinokasceviche – Pietarin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps10_annos_ceviche_PIETARI_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ceviche.

Ainekset

  • 1 pkl Kuningasosterivinokas
  • Puolikas avocado
  • 3 kpl Limeä
  • ¼ Kurkku
  • ¼ Jalapeno
  • 1 tl Vihreää tabascoa
  • ½ pnt Korianteria
  • ½ Tuore maissi
  • 3 rkl Oliiviöljyä
  • 1 tl Sokeria

Valmistusohje

Halkaise sienet puoliksi ja marinoi soija-oliiviöljyseoksessa. Hiero maissiin öljyä ja suolaa. Grillaa sieniä sekä maissia erittäin kuumassa grillissä niin että niihin tulee väriä mutta eivät kypsy liikaa. Kuutioi sienet ja leikkaa maissinjyvät irti.

Halkaise ja kuori kurkku ja kaavi siemenkota tehosekoittimeen. Kuutioi kurkku ja puolikas avocado.

Tee tiikerinmaito tehosekoittimessa. Purista limet ja lisää tabasco, suolaa, oliiviöljyä, sokeri sekä korianteri ja jalapeno. Pyöräytä tasaiseksi liemeksi. Lisää hieman avocadoa ja pyöräytä uudestaan.

Sekoita tiikerinmaito ja kuutioidut raaka-aineet sekä maissi keskenään kulhossa. Tarkista suola ja happo ja lisää tarvittaessa suolaa sekä limenmehua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!