MasterChef: Flank Stake – Jennyn resepti

mc_eps3_tehtava_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.

Ainekset

  • Flank steak
  • Kokonainen kynnellinen valkosipuli
  • Nippu kevätsipuleita
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 limeä
  • 2-3 cm pala parmesaania
  • 1/2 punainen chili
  • mantelirouhetta 2 rkl
  • muutama peruna
  • muutamia rucolanlehtiä
  • 50 g voita

Valmistusohje

Lämmitä uuni 230c, halkaise perunat pitkittäin, samoin kok. valkosipuli keskeltä puoliksi. sekoita suolaa ja oliiviöljyä pellillä joukkoon ja paahda kunnes perunat on kypsiä.

Blendaa persilja, chili, 1 valkosipulin kynsi, parmesaani, rapsiöljy, mantelirouhe, limen mehu, ripaus suolaa chimichurrimassaksi, mausta vielä hunajalla ja limemehulla sopivaksi

Katkaise kevätsipulien varret, ruskista voi pannulla ja lisää sipulit joukkoon ja paista/freesaa kypsiksi

Hiero lihan pintaan suolaa, paista kuumalla grillillä 1-2min / puoli ja nosta folioon vetäytymään.

Asettele chimichurri lautaselle, lado päälle perunaa, muutama uunista tullut valkosipulin kynsi ja pari kevätsipulia.

Leikkaa liha ja asettele lautaselle, lisää sormisuolaa pinnalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.