MasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- Kuhafile
- 2 dl kypsiä mansikoita
- 1 dl raakoja mansikoita
- nippu sitruunamelissaa
- 1 lime
- 2 rkl ruokosokeria
- puolikas vihreä chili
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa maun mukaan
- voita paistamiseen
- lehtikaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Suomusta ja fileoi kala, suolaa ja lisää vähän ruokosokeria pintaan
Pilko 50-50 kypsiä ja raakoja mansikoita, lisää hienonnettu sitruunamelissa, hienoksi pilkottua chiliä, 2 rkl etikkaa, vähän suolaa, hippusellinen ruokosokeria, ¾ limen mehua, sekoita nätisti ettei mansikat muussaannu
Pilko loput kypsät mansikat kattilaan, lisää loput sokerit, 1 rkl etikkaa ja vähän vettä. Keitä hetki ja muussaa sauvasekottimella. Siivilöi lopuksi.
Laita lehtikaalit pellille, hiero oliiviöljyllä ja suolalla. Kypsennä 230c uunissa 7min, tarkkaile ettei pala, mutta pysyy rapeana.
Laita lautaselle pohjalle mansikkasalsaa, päälle rapea nahkainen kuhafile, jonka päälle vielä vähän suolaa. Lisää lehtikaalisipsi päälle, lisää kastiketta annoksen ympärille. Viimeistele pienellä suolalla ja limemehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen