MasterChef: Aasialainen lihalautanen – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.
Ainekset
- 400 g Erilaisia naudanlihan osia (file)
- 500 g Voita
- 1 dl Yuzumehua
- 3 dl Soijakastiketta
- 1 dl Kalakastike
- 1 dl Mirin
- 2 kpl Granny smith omena
- 1 kpl Fenkoli
Valmistusohje
Ruskista voi kattilassa ja lisää sekaan yuzumehua, soijaa, kalakastiketta ja miriniä niin, että maku on hyvä. Laita lihapalat ja voi-yuzu seos vakuumi pussiin. Kypsennä lihat sirkulaattorissa 50 asteeseen noin 1,5h. Grillaa kypsennetyt lihat nopeasti kuumalla grillillä molemmin puolin. Ota liemi talteen vakuumipusseista soijadressingiä varten.
Lisää kattilaan soijaa, osterikastiketta ja talteen otettu ruskistettu voi. Keitä kokoon. Pilko omena ja fenkoli hienoksi suikaleeksi. Mausta soijalla, mirinillä, ja yuzulla. Lisää lopuksi seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan