MasterChef: Aasialainen lihalautanen – Niklaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps14_annos_NIKLAS_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.

Ainekset

  • 400 g Erilaisia naudanlihan osia (file)
  • 500 g Voita
  • 1 dl Yuzumehua
  • 3 dl Soijakastiketta
  • 1 dl Kalakastike
  • 1 dl Mirin
  • 2 kpl Granny smith omena
  • 1 kpl Fenkoli

Valmistusohje

Ruskista voi kattilassa ja lisää sekaan yuzumehua, soijaa, kalakastiketta ja miriniä niin, että maku on hyvä. Laita lihapalat ja voi-yuzu seos vakuumi pussiin. Kypsennä lihat sirkulaattorissa 50 asteeseen noin 1,5h. Grillaa kypsennetyt lihat nopeasti kuumalla grillillä molemmin puolin. Ota liemi talteen vakuumipusseista soijadressingiä varten.

Lisää kattilaan soijaa, osterikastiketta ja talteen otettu ruskistettu voi. Keitä kokoon. Pilko omena ja fenkoli hienoksi suikaleeksi. Mausta soijalla, mirinillä, ja yuzulla. Lisää lopuksi seesaminsiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat