MasterChef Suomi: Buldak-kanaa sinihuomejuustolla ja pikkelöytyä valkoretikkaa, The
MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.
Ainekset
- Kanan paistipalaa
- Valkoretikkaa
- Sinihomejuustoa
Pikkeliseos
- 0,8 dl riisietikkaa
- 0,8 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- n. 3 dl vettä
Buldak-kastike
- 4 valkosipulinkynttä
- n. 2 cm inkivääriä
- 1 päärynä
- 4-5 rkl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl sokeria
- 3 rkl hunajaa
- 1,5 rkl Gochujang
- 2 rkl Gochugaru
Valmistusohje
VALMISTUS: Kuutioi valkoretikka. Sekoita pikkeliseoksen ainesosat keskenään, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Lisää valkoretikka nesteeseen ja anna tekeytyä.
Raasta valkosipuli, inkivääri ja päärynä hienoksi ja sekoita keskenään. Lisää loput kastikkeen ainesosat ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa kana suupaloiksi ja paista paloihin pinnat ja ota pannulta pois. Kun kaikki palat on paistettu, niin lisää ne takaisin pannulle ja sekoita joukkoon Buldak-kastike. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia.
Poista pannu liedeltä ja ota kansi pois. Lisää annokseen runsaasti sinihomejuustoa (älä sekoita joukkoon) ja liekitä juusto tohottimella sulaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti