Marjoja mansikkakastikkeella
Ihana tapa käyttää mansikoita hyödyksi on soseuttaa ne kuohuvaksi kastikkeeksi. Tässä kastike tarjoillaan muiden marjojen sekä melonikuulien kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ l mansikoita
- ½ meloni
- 1 dl vadelmia
- 1 ½ dl isoja mustikoita
Mansikkakastike
- ½ l mansikoita
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
Koristeluun
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Paloittele isot marjat pienemmiksi. Ota melonista kuulia palloraudalla.
2. Soseuta kastikkeeseen tulevat mansikat tomusokerin ja sitruunamehun kanssa. Asettele kastiketta peiliksi neljälle lautaselle.
3. Jaa marjat ja melonikuulat kastikkeen päälle, koristele sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka