Marjoja mansikkakastikkeella
Ihana tapa käyttää mansikoita hyödyksi on soseuttaa ne kuohuvaksi kastikkeeksi. Tässä kastike tarjoillaan muiden marjojen sekä melonikuulien kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ l mansikoita
- ½ meloni
- 1 dl vadelmia
- 1 ½ dl isoja mustikoita
Mansikkakastike
- ½ l mansikoita
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
Koristeluun
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Paloittele isot marjat pienemmiksi. Ota melonista kuulia palloraudalla.
2. Soseuta kastikkeeseen tulevat mansikat tomusokerin ja sitruunamehun kanssa. Asettele kastiketta peiliksi neljälle lautaselle.
3. Jaa marjat ja melonikuulat kastikkeen päälle, koristele sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan