Marinoitua munakoisoa

Kun on munakoison aika, niitä kannattaa grillata! Jos marinoit munakoisot, niistä tulee ekstramaukkaita.

Neljälle

  • 2 munakoisoa
  • 2 tl rapsiöljyä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Marinadi

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl karkeasti hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoisot sentinpaksuisiksi siivuiksi. Ripottele niille suolaa ja anna vetäytyä 20 minuuttia.

2. Huuhtele pois neste, joka munakoisoista on tihkunut ja kuivaa viipaleet tarkoin. Penslaa öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa kaukana hiilloksesta hiiligrillillä tai keskilämmöllä grillipannussa 5 minuuttia molemmin puolin. Kääntele useampaan kertaan, jos haluat viipaleisiin ruutukuvioinnin.

3. Sekoita öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Penslaa jokainen viipale marinadilla ja laita kulhoon. Kaada loput marinadista päälle. Koristele sitruunankuorella ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.