Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitua kauriinsatulaa hedelmien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kauriinsatula, n. 1 ½ kg
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl timjamia
  • 8 katajanmarjaa
  • 1 pullo (75 cl) punaviiniä
  • 4 päärynää
  • 4 omenaa
  • 8 luumua
  • 3 rkl maissiöljyä
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipuli. Laita sipuli, timjami, murskatut katajanmarjat ja punaviini suureen vuokaan. Aseta kauriinsatula vuokaan ja laita kylmään vuorokaudeksi maustumaan. Kääntele lihaa pari kertaa marinoinnin aikana.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta satula marinadista ja kuivaa se. Siivilöi marinadi ja säästä se. Laita satula uunipannuun ja kaada päälle öljy. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, valele marinadilla joka 15. minuutti.

3. Kuori päärynät ja omenat. Lohko jokainen neljään osaan ja poista siemenkodat. Asettele hedelmät ja pähkinät kauriinsatulan ympärille ja paista uunissa vielä 30 minuuttia. Anna lihan levätä 5 minuuttia alumiinifolion alla. Paloittele satula, tarjoile hedelmien ja pähkinöiden kera.

Lisää aiheesta:

Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosVanhanajan hirvipaistiTäytetyt kylkiluutLihapata monelleMarinoitu häränfileeOmenamarinoitua kinkkua yrteillä
RiistapaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonRiistakausiGoGreenPääruoat

Tämä on kaunis juhlaruoka, jonka resepti on kotoisin Tsekistä. Lihat pysyvät paremmin ”satulan” päällä kun ne paloitellaan paloiksi, eikä viipaleiksi kuten yleensä. Paloitellun satulan ympärille asetellaan hedelmiä ja saksanpähkinöitä. Tarjoile perunamuusin ja vihannesten kera.

Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sorsapaistia konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan hirvipaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Peuranpaisti calvadoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu hirvenpaisti