Marinoitua kauriinsatulaa hedelmien kera
Tämä on kaunis juhlaruoka, jonka resepti on kotoisin Tsekistä. Lihat pysyvät paremmin ”satulan” päällä kun ne paloitellaan paloiksi, eikä viipaleiksi kuten yleensä. Paloitellun satulan ympärille asetellaan hedelmiä ja saksanpähkinöitä. Tarjoile perunamuusin ja vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kauriinsatula, n. 1 ½ kg
- 1 keltasipuli
- 1 rkl timjamia
- 8 katajanmarjaa
- 1 pullo (75 cl) punaviiniä
- 4 päärynää
- 4 omenaa
- 8 luumua
- 3 rkl maissiöljyä
- 100 g saksanpähkinöitä
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko sipuli. Laita sipuli, timjami, murskatut katajanmarjat ja punaviini suureen vuokaan. Aseta kauriinsatula vuokaan ja laita kylmään vuorokaudeksi maustumaan. Kääntele lihaa pari kertaa marinoinnin aikana.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta satula marinadista ja kuivaa se. Siivilöi marinadi ja säästä se. Laita satula uunipannuun ja kaada päälle öljy. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, valele marinadilla joka 15. minuutti.
3. Kuori päärynät ja omenat. Lohko jokainen neljään osaan ja poista siemenkodat. Asettele hedelmät ja pähkinät kauriinsatulan ympärille ja paista uunissa vielä 30 minuuttia. Anna lihan levätä 5 minuuttia alumiinifolion alla. Paloittele satula, tarjoile hedelmien ja pähkinöiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan