Marinoitua broileria ja sipulia

Tähän kanaruokaan kannattaa käyttää runsaasti sipulia ja joko limettiä tai sitruunaa. Marinoituna broileri saa lisää makua ja mehukkuutta. Ja kun nahka poistetaan, on kyseessä varsinainen kevytruoka. Tarjoile broileri couscousin tai riisin kera.

4 annosta

  • 1 broileri
  • 4 sipulia
  • 3 kookasta limettiä tai sitruunaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • 1-2 dl vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa broileri 8 osaan ja poista nahka. Kuori ja viipaloi sipuli. Pane broilerinpalat ja sipuli kulhoon. Puolita limetit tai sitruunat ja purista niistä mehu. Sekoita mehuun mustapippuri, cayennenpippuri ja suola. Kaada marinadia broilerinpalojen päälle, peitä kulho ja anna vetäytyä jääkaapissa 3-4 tuntia. Sekoita muutaman kerran.

2. Ota broilerinpalat marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Ota sipulit marinadista, mutta säästä se. Ruskista broilerinpaloja pannulla öljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon sipulit ja kuullota 5 minuuttia.

3. Kaada joukkoon marinadi ja vesi. Kypsennä broilerinpaloja 20 minuutin ajan tai kunnes ne ovat läpikypsiä ja sipuli sopivan pehmeää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.