Marinoitu kukkakaali -vihannessalaatti

Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Hyvästä ruuasta ja itse kasvatetuista vihanneksistaan kuuluisassa Tertin kartanossa maisteltiin kukkakaalia, maa-artisokkaa, fenkolia ja kurpitsaa.

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 100 g punaisia pikkutomaatteja
  • 100 g keltaisia pikkutomaatteja
  • 2 avokadoa
  • 1 mango

Marinadi

  • 3 dl rypsi- tai avocadoöljyä
  • 1 sitruunan mehua
  • suolaa
  • sokeria
  • pippuria
  • 1 dl valkoviinietikkaa / valkoista balsamicoa
  • 2 tl Dijon sinappia
  • muutama oksa timjamia

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Maista ja tarvittaessa lisää mausteita, marinadi saa olla melko voimakkaan makuinen ja hapokas sillä maku tasaantuu salaatissa.

Irrota kukkakaalin nuput ja höyrytä ne n. 5 minuuttia. Kukkakaalit tulee jättää napakoiksi niin, että ne ovat vain hieman pehmenneitä ja niissä on purupintaa. Kun kukkakaalit ovat hieman pehmenneet nosta ne reikäkauhalla tai siivilällä lämpiminä suoraan marinadin joukkoon.

Pilko tomaatit, avocado ja mango, yhdistä ne marinadiin kukkakaalien kanssa. Sekoita ja anna maustua mielellään yön tai ainakin muutaman tunnin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!