Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitu kukkakaali -vihannessalaatti

Julkaistu 23.05.2013 09:55
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 100 g punaisia pikkutomaatteja
  • 100 g keltaisia pikkutomaatteja
  • 2 avokadoa
  • 1 mango

Marinadi

  • 3 dl rypsi- tai avocadoöljyä
  • 1 sitruunan mehua
  • suolaa
  • sokeria
  • pippuria
  • 1 dl valkoviinietikkaa / valkoista balsamicoa
  • 2 tl Dijon sinappia
  • muutama oksa timjamia

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Maista ja tarvittaessa lisää mausteita, marinadi saa olla melko voimakkaan makuinen ja hapokas sillä maku tasaantuu salaatissa.

Irrota kukkakaalin nuput ja höyrytä ne n. 5 minuuttia. Kukkakaalit tulee jättää napakoiksi niin, että ne ovat vain hieman pehmenneitä ja niissä on purupintaa. Kun kukkakaalit ovat hieman pehmenneet nosta ne reikäkauhalla tai siivilällä lämpiminä suoraan marinadin joukkoon.

Pilko tomaatit, avocado ja mango, yhdistä ne marinadiin kukkakaalien kanssa. Sekoita ja anna maustua mielellään yön tai ainakin muutaman tunnin.

Lisää aiheesta:

Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo reseptiToscanalainen kuskus-leipäsalaattiJeannetten salaattiFenkolikeittoYrttimarinoitu perunasalaattiIntialainen kukkakaali
KasvissalaattiGluteenitonKaappaus keittiössä -reseptitKasvisruokaKari AihinenAlkuruoatSalaatit

Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Hyvästä ruuasta ja itse kasvatetuista vihanneksistaan kuuluisassa Tertin kartanossa maisteltiin kukkakaalia, maa-artisokkaa, fenkolia ja kurpitsaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos