Mainos
Mainos

Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Hyvästä ruuasta ja itse kasvatetuista vihanneksistaan kuuluisassa Tertin kartanossa maisteltiin kukkakaalia, maa-artisokkaa, fenkolia ja kurpitsaa.

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 100 g punaisia pikkutomaatteja
  • 100 g keltaisia pikkutomaatteja
  • 2 avokadoa
  • 1 mango

Marinadi

  • 3 dl rypsi- tai avocadoöljyä
  • 1 sitruunan mehua
  • suolaa
  • sokeria
  • pippuria
  • 1 dl valkoviinietikkaa / valkoista balsamicoa
  • 2 tl Dijon sinappia
  • muutama oksa timjamia

Valmistusohje

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Maista ja tarvittaessa lisää mausteita, marinadi saa olla melko voimakkaan makuinen ja hapokas sillä maku tasaantuu salaatissa.

Irrota kukkakaalin nuput ja höyrytä ne n. 5 minuuttia. Kukkakaalit tulee jättää napakoiksi niin, että ne ovat vain hieman pehmenneitä ja niissä on purupintaa. Kun kukkakaalit ovat hieman pehmenneet nosta ne reikäkauhalla tai siivilällä lämpiminä suoraan marinadin joukkoon.

Pilko tomaatit, avocado ja mango, yhdistä ne marinadiin kukkakaalien kanssa. Sekoita ja anna maustua mielellään yön tai ainakin muutaman tunnin.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.