Marinoidut oliivit

Tämä on käyttökelpoinen pikkusuolainen. Tarjoile drinkkien kanssa, noutopöydässä tai alkupalalautasella leikkeleiden tai juuston seurana. Tai anna purkillinen lahjaksi.

Neljälle

  • 3 dl mustia ja vihreitä oliiveja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 rkl tuoretta oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja valuta oliivit. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Murenna laakerinlehti pieneksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Hienonna oregano.

2. Sekoita yhteen oliiviöljy, valkosipuli, laakerinlehti, sitruunankuori ja oregano. Kääntele oliivit joukkoon ja anna vetäytyä vähintään kaksi tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat