Marinoidut oliivit
Julkaistu
Tämä on käyttökelpoinen pikkusuolainen. Tarjoile drinkkien kanssa, noutopöydässä tai alkupalalautasella leikkeleiden tai juuston seurana. Tai anna purkillinen lahjaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl mustia ja vihreitä oliiveja
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- 1 rkl tuoretta oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Huuhdo ja valuta oliivit. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Murenna laakerinlehti pieneksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Hienonna oregano.
2. Sekoita yhteen oliiviöljy, valkosipuli, laakerinlehti, sitruunankuori ja oregano. Kääntele oliivit joukkoon ja anna vetäytyä vähintään kaksi tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka